Arhiva 01.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

ŠTRIGOVA: PRAVNA EDUKACIJA ZA STARIJE OSOBE, OSOBITO VLASNIKE NEKRETNINA

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec provodi projekt Znanje je moć, koji traje od 6. studenog 2014. do 5. studenog ove godine. 

Projekt je usmjeren smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti socijalno osjetljivih skupina, a podrazumijeva savjetodavno-pravne edukacije jednom mjesečno - na području Međimurske i Krapinsko-zagorske županije. Posebno se stavlja naglasak na predstavljanje detalja ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju te sprečavanju njihove zlouporabe.

Pravna edukacija provodi se s ciljem informiranja starijih osoba koje su počesto vlasnici nekretnina i veliki dio njih nalazi se na udaru onih koji s njima žele popisati ugovore. Nije rijetko da se takvi primjeri preobrate u zloupotrebu i nepoštivanja ugovorne obaveze od strane davatelja uzdržavanja.

Stoga, za sve zainteresirane vrijedi poziv na edukaciju u Štrigovu. Vrijeme susreta je utorak, 16. lipnja od 19 sati u dvorani iznad Pošte. 

Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.   (fotografija iz arhive Lista Međimurje iskorištena je samo za ilustraciju)

Izvor: 3136