Arhiva 02.11.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Štrigova u sudskoj borbi za zemljište

Kad se pogleda sadašnje stanje na i oko objekta nikad dovršene tvornice voćne rakije Tijara u Štrigovi, a potom u sjećanje prizovu prizori iz vremena u kojem je bivši predsjednik Republike stavljao njezin kamen-temeljac, teško je spojiti te dvije okolnosti. U svakom slučaju, tadašnje najave o pokretanju proizvodnje jesu zvučale nerealno, da bi se danas potvrdilo da nerealnost nije bila samo usputna konstatacija, već dobra procjena.
U međuvremenu, Općina Štrigova, koju je zastupao tadašnji načelnik Branko Resman, tužila je investitora Nenu Antončića (pok.) tražeći povrat zemljišta na kojem je podignut objekat Tijare, zato što u ugovorenom roku nije pokrenuta proizvodnja i zapošljavanje. Općinski načelnik Stanislav Rebernik dvije godine unatrag redovito je obavještavao vijećnike Općinskog vijeća kako nijedno ročište nije održano. Situacija se promijenila minulih dana, kad je na prvom ročištu Općinskog suda u Čakovcu konstatirano kako valja steći uvid u trenutno stanje objekta Tijare u Štrigovi.
Sudac Hrvoje Novak svoj je izlazak na teren potvrdio za 12. prosinca. Izvan svake je sumnje kako će potvrditi da tvornica nije u funkciji, što će stvoriti uvjete za nastavak rasprave u kojoj Općina Štrigova zastupa svoje interese vezane uz upravljanje zemljištem. S objektom na njemu ili bez njega. (AL)

Izvor: 2949