Arhiva 25.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Štrigovske noći i dani

Vruć subotnji dan minulog vikenda u Štrigovi prošao je u dobrom raspoloženju. Manifestacija Štrigovske noći svojim je sadržajima okupila nekolicinu izlagača u centru mjesta te privukla građane na druženje. U kasnim popodnevnim satima mjesni su park okupirali štandovi na kojima su građani mogli razgledati i kupiti suvenire i pečene domaće mlince te kušati slana i slatka jela.
Dobrom raspoloženju pridonijela je i spontana pjesma članica Kulturno-umjetničkog društva Sveti Jeronim iz Štrigove koja je u pratnji kolega glazbenika iz udruge pjevala međimurske pjesme. Uz ulične pjevače i svirače, publika je mogla vidjeti i izložene ručne radove, lončarske proizvode, kušati štrigovska vina. Među izlagačima su bila obiteljska poljoprivredna gospodarstva Korent i Zadravec, udruga Međimurske roke, Turistično društvo Razkrižje iz susjedne Slovenije, Udruga žena za očuvanje tradicije i kulture, suveniri Radek, Štivi Kolmanić, obitelj Ladić koja se bavi uzgojem borovnica i Osnovna škola Kotoriba.
Zasvirali su i Sumartonski lepi dečki, gosti domaćina iz Mađarske koji su subotnjem druženju dali dodatan šarm. Na igralištu iza Državnog arhiva također je bilo živahno, a održan je i turnir u boćanju te turnir u šahu koji se igrao u kavani Cuvee. Na igralištu je u noćnim satima svirala Noćna smjena.
Organizatori Štrigovskih noći su Općina Štrigova i njezina turistička zajednica te KUD Sveti Jeronim čiji su članovi i vodstvo, a osobito Josip Mikec iz Turističko-informativnog centra i predsjednik KUD-a Matej Ščavničar uložili puno energije i vlastitog vremena kako bi gostima i publici bili dobri domaćini. (al)

Izvor: 3039