Arhiva 04.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Studenti predstavili Međimurje u Zagrebu

U subotu, 25. svibnja na Trgu kralja Tomislava, u Zagrebu Udruga studenata Međimurja zajedno s ostalih 17 studentskih udruga iz cijele Lijepe naše organizirala je sajam „Tko smo? Što smo? Odakle smo?“. Cilj projekta bio je Zagrepčanima i drugim posjetiteljima predstaviti kraj iz kojeg dolaze. Tako je i Udruga studenata Međimurja prezentirala svoj kraj ponudivši posjetiteljima mnoge međimurske specijalitete - turuš, meso z tiblice, rakiju viljamovku i medicu, makovnjaču i orehnjaču, bučino ulje, svježi domaći kravlji sir, vino pušipel i, naravno, turističke promotivne materijale Međimurja, kao i list Međimurje. Sve to posebno je obradovalo Međimurke i Međimurce koji su još u djetinjstvu ili mladosti odselili iz Međimurja u Zagreb, ali i mnoge druge Zagrepčane.
Članovi Predsjedništva Udruge studenata također su pridonijeli promociji Međimurja, noseći na sebi tradicionalne međimurske nošnje i odoru Zrinske garde. Cjelokupnim angažmanom i prezentacijom Udruga studenata Međimurja izazvala je veliko zanimanje svih posjetitelja, pogotovo rektora zagrebačkog sveučilišta prof. dr. Alekse Bjeliša koji je svima čestitao na odličnoj ideji, trudu i organizaciji, a posebno mu se dopao naš gardista.
Udruga studenata Međimurja zahvaljuje TZ-u Međimurja, Listu Međimurje, mljekari Hamer iz Čakovca, tvrtci Dohomont iz Goričana, vinarijama Štampar i Dvanajščak-Kozol, Čakovečkim mlinovima d.d. i drugima koji su svojim proizvodima pripomogli u realizaciji ovog projekta. Sljedeći projekt, kojem su već prionuli članovi Udruge, je tradicionalno Međimursko proščeje koje će se održati 9. lipnja u Zagrebu.
Elena Govedić

Izvor: 3032