Arhiva 19.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Sudari u Čakovcu

U utorak nekoliko minuta poslije 14 sati na križanju Svetojelenske ceste i Ulice Jakova Gotovca u Čakovcu dogodila se prometna nesreća koju je čestom pogreškom, oduzimanjem prednosti prolaska izavao vozač osobnog automobila iz Lopatinca.
On je požurio da iz Svetojelenske ceste skrene ulijevo, u Ulicu Jakova Gotovca, a nije propustio vozila koja dolaze is suprotnog smjera, pa je tako u prednji desni bočni dio njegovog vozila udario drugi automobil, koji je dolazio sa sjeverne strane i to nepropisnom brzinom, možda i stoga što je njegov vozač, mještanin Čakovca, bio i pod utjecajem alkohola od 0,64 promila. Uslijed siline udara vozilo mještanina Lopatinca je odbačeno na kolnik Ulice Jakova Gotovca gdje je udarilo u osobni automobil vozača iz Dragoslavca, koji se zaustavio pred križanjem. Materijalna šteta je znatna, ali je to sve - nije bilo štete za zdravlje ljudi.
Snimio D. Lesar

U petak, 13. rujna, oko 7.15 sati na južnoj obilaznici Čakovca dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri osobna vozila. Vozeći prebrzo s obzirom na gustoću prometa 52-godišnjak iz Pribislavca u kočenju je udario u stražnji dio vozila ispred sebe, kojim je upravljao 45-godišnjak iz Čakovca. U udaru je automobil vozača iz Pribislavca odbačen na lijevu stranu ceste i izravno se sudario s vozilom kojim se u surotnom smjeru kretala Nedelišćanka, stara 53 godine.
Oboje su vozilom Zavoda za hitnu medicinu prebačeni u čakovečku bolnicu. Utvrđeno je da je on teže ozlijeđen i zadržan je na liječenju, dok je ona ozlijeđena lakše.
Policija će o nesreći poslati posebno izvješće općinskom državnom odvjetništvu, a prekršajni optužni prijedlog protiv vozača iz Pribislavca.
Snimio D. Lesar

Izvor: 3047