Arhiva 12.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Sufinanciranje udžbenika ovisno o prihodima roditelja

I Grad Čakovec odlučio je osnovnoškolcima sa svog područja sufinancirati nabavku školskih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za iduću školsku godinu. Onima iz obitelji čiji su ukupni mjesečni neto prihodi manji od 5.000 kuna nabava će biti plaćena u 100-postotnom iznosu, dok će učenicima iz obitelji s prihodima manjima od 8.000 kuna biti sufinancirano 50 posto troška, stoji u pratećoj odluci.

Zahtjeve roditelji moraju dostaviti u škole koje će potom izraditi popis učenika koji su stekli pravo na financiranje ili sufinanciranje. Grad će, naposljetku, tražena sredstva uplatiti na žiro-račune škola.

Zahtjevu za su/financiranje koji je moguće preuzeti sa službene internetske stranice Grada Čakovca potrebno je priložiti i fotokopije osobnih iskaznica roditelja ili skrbnika, potvrdu Porezne uprave o ukupnim prihodima roditelja u 2013. godini, potpisanu izjavu o broju članova obitelji, potpisanu izjavu pod kaznenom i materijalnom odgovornošću da učenici nisu stekli pravo na sufinanciranje po nekoj drugoj osnovi te račun za kupljene udžbenike i pripadajuća dopunska nastavna sredstva.

Spomenimo i da se zahtjevi učenika iz Mačkovca, Slemenica i Žiškovca koji pohađaju Osnovnu školu Petar Zrinski Šenkovec, kao i oni učenika iz Savske Vesi koji su polaznici Osnovne škole Strahoninec, dostavljaju Upravnom odjelu za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca.

 

Izvor: 3089