Arhiva 22.09.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 18.08.2016. 12:13.

Glazbeno obrazovanje

SUITA u novim prostorijama iza učiteljskog fakulteta

U četvrtak su u Čakovcu, u Ulici Augusta Cesarca 12a (iza učiteljskog fakulteta), svečano otvorene nove prostorije školske ustanove za glazbeno obrazovanje SUITA. Brojne goste i uzvanike pozdravio je ravnatelj i vlasnik ustanove Dean Mošmondor, a zatim dodao: - Prošlo je 16 godina od osnutka SUITE. Kao glazbeni pedagog, uvidio sam potrebu za programom kojeg nije bilo - školovanje učenika koje se temelji na rock, pop, country, jazz i drugim stilovima glazbe zanimljivim polaznicima. Zato s ponosom ističem kako smo imali izuzetnu čast što smo školovali stotine učenika, a neki od njih danas su ugledni profesori i priznati stručnjaci glazbene kulture. SUITA djeluje u Nedelišću i Čakovcu, a upisuje polaznike u školu za synthesizer, harmoniku, glasovir, gitaru, bas gitaru, bubnjeve, saksofon, trubu, klarinet i pjevanje.

Osim osnovnoškolske djece, upisujemo i mladež, a sve više nam se javljaju i odrasli koji žele naučiti svirati barem jedan od glazbenih instrumenata. Da bismo stvorili sve pretpostavke za što kvalitetniji rad naših učenika i djelatnika, podigli smo novu zgradu s učionicama opremljenim nastavnim pomagalima i glazbenim instrumentima – rekao je Mošmondor.

Okupljenima se obratio i zamjenik župana Matija Posavec, i sam jedan od prvih polaznika Suitine škole, dok je sve one koji će ovdje učiti i podučavati blagoslovio fra Drago Brglez, župnik Župe sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom jugu. U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici i profesori škole te gost Henrik Šimunković.

Izvor: 2943