Arhiva 28.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Sunčana Glavak "zapalila" Kovača i Horvata

Premda se to nije očekivalo, s obzirom da je „ljetna stanka“ te da je održana „samo“ zbog usvajanja odluke o sufinanciranju udžbenika, iskrilo je i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Čakovca održanoj u četvrtak, 21. kolovoza. Glavni akteri bili su HDZ-ova vijećnica Sunčana Glavak s jedne te predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat i gradonačelnik Stjepan Kovač - obojica SDP-ovci, s druge strane.

Glavak je ponajprije Horvata u nekoliko navrata „zakačila“ zbog proceduralno poslovničkih pogrešaka, da bi kulminiralo kod njenog pitanja u okviru aktualnog sata o tome kakav je stav gradskih čelnika glede najavljene nove porezne reforme u državi. Gradonačelnik Kovač odgovor na to pitanje najavio je u pisanom obliku, no, Glavak se pozvala na točku Poslovnika o radu Gradskog vijeća po kojoj na vijećničko pitanje mora biti odgovoreno usmeno, a u pisanom obliku tek ako vijećnik nije zadovoljan izravnim odgovorom. Kovač za potonje očito nije bio spreman, no, Glavak je inzistirala na usmenom odgovoru.

- Muči li  ikog u Gradu to što ćemo ostati bez izravnog proračunskog prihoda od poreza na dohodak, odnosno, goleme količine novca, zapitala se. Kovač joj je potom replicirao „da ga muči više stvari, a jedna od njih je ta što je stranka koje je Glavak članica osuđena za pljačku stoljeća u Hrvatskoj“.

Kako je u gradskoj vijećnici u međuvremenu nastao žamor, predsjednik Vijeća Horvat povikao je na vijećnike neka se utišaju, a i prije toga ton je, u nekoliko navrata, povisio na vijećnicu Glavak. To je, stavši u obranu HDZ-ove vijećnice, neprimjerenim ocijenio Dražen Blažeka (HSLS), a dok su se strasti smirile, Horvat se ispričao.(vk)

Izvor: 3096