Arhiva 11.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

SV. JURAJ U TRNJU: Zašto je dječje igralište problem?

Jedan od starih problema Svetog Jurja u Trnju je stanje dječjeg igrališta pitanje se provlači već nekoliko godina, ni nama ovo nije prvi puta da upozoravamo na njega. Općinski načelnik Miljenko Horvat kaže nam da, uz ograničenja obveza Općine iz prijašnjeg razdoblja, uređenje igrališta nije bilo prvi prioritet.

- Uložili smo u zahvate na mjesnom grobju 35 tisuća kuna, nešto više nego smo planirali, pa smo u rebalansu stavku morali i malo povećati. Bilo je predloženo da i tu izdvojimo još više, ali naprosto ne možemo, novca nema. Možda bi se za igralište moglo izdvojiti koju tisuću kuna, ali ne, npr., dvadesetak, za veći zahvat. No, Mjesni odbor bi tu pokazao inicijativu da u nekim drugim mjestima manje zahvate provedu sami - sve ono što se napravi, zapravo se plaća iz iste, općinske kase.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Božidar Fajić kaže da će tako i biti.

- Vjerojatno ćemo igralište obnoviti sami, odnosno, iz sredstava kojima mi raspolažemo. Ona su skromna, ali mi i nećemo u veliki zahvat koji bi tražio značajnija sredstva. Da bi se igralište uredilo, treba obnoviti drvena igrala. Naš majstor stolar i ja već smo ih pregledali i procijenili da će za to biti dovoljno nekoliko tisuća kuna.

Igralište ne bi trebalo, dakle, još dugo biti “pitanje” u Svetom Jurju u Trnju. I Fajić kaže da je prioritet uređenje groblja - neke inicijative vezane uz to, ali i druge zahvate u mjestu, najavaljuje za kolovoz. (k)

Snimio 

Dubravko Lesar

Izvor: 3092