Arhiva 23.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

SVETOJELENSKA U ČAKOVCU OPET PROMETUJE

Država je financirala skretače vrijedne 800.000 kuna.

 

Raskrižje u Svetojelenskoj ulici u Čakovcu danas je simbolično otvoreno, nakon što je rekonstruiran njezin spoj s Ulicom Jakova Gotovca. Riječ je o cestovnom raskrižju kraj Centra za socijalnu skrb, Policijske uprave s jedne i parkirališta Bolnice s druge strane prometnice. Gradski čelnici i predstavnici Policijske uprave međimurske te Centra za vozila Hrvatske - koji je putem svog Nacionalnog programa bio i financijer projekta vrijednog 800 tisuća kuna - simboličnim su prelaskom preko zebre označili nastavak prometovanja ovom vrlo opterećenom cestom. 

Na raskrižju su izgrađeni takozvani skretači prometa, o čemu detaljno pišemo u novom tiskanom izdanju našeg tjednika. Izdvajamo ovdje riječi gradonačelnika Stjepana Kovača koji je istom zgodom rekao:

 

- Posebno nas raduje i zahvalan sam zbog toga što investicija nije opteretila gradski proračun. Preporučamo se i za dalje, a vjerujem da će sadašnje moderno raskrižje pridonijeti tome da se smanji broj prometnih nesreća kojih je na ovoj lokaciji bilo podosta.

 

 

Gradonačelnik je podsjetio prisutne na planiranju izgradnju kružnog toka prometa na južnoj obilaznici grada - na raskrižjima kod Ivanovca i Savske Vesi, trenutno reguliranom semaforima. 

Izvor: 3138