Arhiva 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

SVETOMARSKA ČIPKA: Biserka Poljak i dalje predsjednica

Udruga Svetomarska čipka osnovana je krajem lipnja 2010., a svoju godišnju i izbornu skupštinu održala je 22. veljače. Govoreći o minulom četverogodišnjem radu, predsjednica Biserka Poljak rekla je kako je udruga osnovna s ciljem očuvanja čipke na užim prostorima Svete Marije.
Općinska načelnica Đurđica Slamek izrazila je ponos što udruga i čipka postoje zahvaljujući pomoći Općine. Predsjednica Odbora za turizam Ksenija Blagus izrazila je radost što je pozvana na skup te im je poručila kako će im u svojim mogućnostima pružiti podršku, što je učinio i Andreas Lisjak, predsjednik VMO-a Sveta Marija, dok je Anamari Bartolić iz VMO-a Donji Mihaljevec obećala kako će u svojoj sredini pokušati animirati zainteresirane za učlanjenje u udrugu. Župnik Pavao Markač također je pohvalio čipkarice te poručio da pokušaju ići na izvore čipke.
U udruzi su danas okupljena 34 člana, od kojih je 6 podupirajućih, a posebno aktivnost iskazuje njih 15.
U izbornom dijelu skupa za predsjednicu je ponovo na mandat od četiri godine izabrana Biserka Poljak, dopredsjednica će biti Gordana Hunjadi, tajnica Valentina Horvat - Pavčec, a blagajnica Marija Bobić.
Mladen Grubić

Izvor: 3073