Arhiva 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Tako to radi Simon Prenković

Za vrijeme posjeta Dnevnom boravku Dr. Antun Bogdan Caritasa Varaždinske biskupije u Čakovcu našu je pozornost privukao mladić koji je neumorno hodnicima doma u invalidskim kolicima vozio mladog Leona. Povremeno bi zastao, prislonio mu glavu na njegovo uho, pomilovao ga po glavi i nastavili bi svoju šetnju. Upoznali smo Simona Prenkovića, 21-godišnjaka iz Bjelovara koji u Čakovcu, na Međimurskom veleučilištu studira menadžment turizma i sporta.

- Kada smo, mi studenti, povodom dana sv. Nikole pohodili ovaj dom, odmah sam shvatio kako ovim ljudima koji rade s teško oboljelim osobama treba pomoć bilo koje vrste. Sinula mi je ideja o volontiranju u ovom okruženju, a odgovorni u ustanovi moju su ponudu zdušno prihvatili. 

Zdrav sam i mlad, želim pomagati i mislim da sam pomoć ponudio onima kojima je ona najpotrebnija. Pri svakom odlasku iz doma osjećam se kao da je čitav svijet moj, osjećam se kao da sam ga osvojio jer moja nutrina treperi zadovoljstvom, rekao je Simon. U ovaj dnevni boravak dolazi svaki drug dan, na nekoliko sati.

O Simonu je riječi pohvale izrekla i ravnateljica ustanove Katarina Hoblaj, kazavši kako je on svijetli primjer korisnog i svrsishodnog korištenja slobodnog vremena. Simon je dodao kako bi volio da njegovi kolege slijede njegov put.

Tekst i snimak 

Mladen Grubić

Izvor: 3092