Arhiva 08.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

TRADICIONALNE 15. VATROGASNE IGRE MLADEŽI

Već tradicionalno, DVD Žiškovec nedavno je bio domaćin, ovaj put 15. po redu, igara vatrogasne mladeži Međimurske županije. Ove je godine sudjelovalo 56 natjecateljskih ekipa raspoređenih u kategorije mladež i djeca, muški i ženski. Igre su prvenstveno bazirane na druženju i razmjeni iskustava kod mladeži i mentora te su zato i sve ekipe nagrađene medaljama, a prvoplasirane još i peharima. Ekipe se natječu u 8 igara po 5 natjecatelja: pikado, štafetna utrka, vježba s brentačom, tlačni vod, rušenje mete, skakanje u vreći, ljestva gusjenica i kruženje sa slalomom.

Peklenici prva mjesta u kategoriji djeca
Vrlo raspoložene ove su godine bile ekipe DVD-a Peklenica - u kategorijama djeca muški i djeca žene osvojili su prva mjesta, što su proslavili vrlo emocionalno te pokazali zajedništvo i trud koji im se vratio na natjecateljskom polju. U muškoj kategoriji djece na 2. mjestu je DVD Šandorovec, 3. je Sveta Marija II… Kod ženske kategorije, već spomenuto, 1. mjesto osvaja DVD Peklenica, 2. DVD D. Mihaljevec, 3. DVD Podturen.

Krištanovcu i Žiškovcu prva mjesta u kategoriji mladeži
DVD Krištanovec sa svojom ekipom mladeži muški postiže vrlo zapažene rezultate ove godine, što nisu zaobišli niti na igrama na kojima su uvjerljivo osvojili prvo mjesto, 2. je DVD Mihovljan, 3. DVD Sveti Križ… Kod ženske mladeži, vrlo uvjerljive ekipe DVD-a Žiškovec s dvije ekipe osvojili su prvo i treće mjesto, a između njih je na drugo mjesto stala ekipa DVD-a Peklenica II.
Najmlađi natjecatelji su bili Leon Blažon iz DVD-a Mihovljan s navršenih 6 godina i Ena Posavec iz DVD-a Nedelišće s navršenih 5 godina. DVD Peklenica imali su najviše prijavljenih ekipa – 5. Igrama su se odazvali potpredsjednik HVZ-a, ujedno i predsjednik VZ-a MŽ Mario Medved, potpredsjednik VZ-a Grada Čakovca Srećko Mrazović, zamjenik zapovjednika JVP-a Čakovec Robert Meglić, dogradonačelnik Čakovca Romano Bogdan i dr. U ime domaćina, sve je pozdravio predsjednik DVD-a Žiškovec Radovan Zadravec.
Damir Perhoč

ANALIZA
Unazad 15 godina održavanja igara vatrogasne mladeži, nastupilo je 655 ekipa iz 59 različitih dobrovoljnih vatrogasnih društava, od čega 2 iz Slovenije, 1 iz Mađarske te 56 iz Republike Hrvatske - iz Međimurske, Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Bjelovarsko-bilogorske, Splitsko-dalmatinske, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba.
Svih tih 15 godina nastupile su ekipe DVD-a Čakovec, DVD-a Krištanovec i DVD-a Žiškovec. 2011. godine DVD Donji Mihaljevec postavio je rekord, nastupivši s čak 7 ekipa, a iste je godine i nastupilo najviše ekipa – čak 60. Po društvima, domaćin DVD Žiškovec ima zabilježenih najviše nastupa ekipa u ovih 15 godina (54), a slijedi ih Pustakovec-Buzovec-Putjane (40).

Izvor: 3041