Arhiva 04.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Trećaši OŠ Donji Kraljevec: Međimurska županija brine o svima, pa i našoj školi

Međimurski trećaši najsretniji su što prava jesen i zima još nisu stigli, jer sunčano vrijeme koriste za terensku nastavu u okviru nastavnog predmeta prirode i društva. Tako je i 14 učenika iz 3. razreda Osnovne škole Donji Kraljevec krenulo na izlet po Međimurju, a uz posjet graničnom prijelazu u Goričanu, vinogradima u Štrigovi te lokacijama diljem gradova Preloga i Čakovca, stigli su i u prostore Međimurske županije. U Velikoj vijećnici, djecu predvođenu učiteljicom Anitom Purić i pripravnikom Mihaelom Ružićem, primili su zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman i stručni suradnik za osnovne škole Dragutin Golubić, koji je time odradio jednu od svojih najdražih ali i posljednjih aktivnosti prije odlaska u zasluženu mirovinu.

 

„Danas smo ovdje da se pripremimo za učenje o Međimurskoj županiji početkom studenog“, rekli su školarci aludirajući na satove građanskog odgoja koji ih očekuju, uz to dodavši kako znaju da je naš župan Matija Posavec te kako se nalaze u prostoriji gdje sjednice ima Skupština. „Sada kada smo ovdje možemo li i mi donijeti neke odluke?“, znatiželjni su bili učenici iz Donjeg Kraljevca, na što je zamjenica odgovorila da su njihovi prijedlozi uvijek dobro došli, no kako odluke donose vijećnici: “I vi jednog dana možete biti u toj ulozi, morate još puno učiti, da kasnije lakše radite i intelektualno uzdižete.“

 

Na pitanje Dragutina Golubića što sve rade djelatnici županije, spremno su odgovarali: „Ovdje se radi s novcima, no on ipak nije najvažniji, važnije je imati zdravlje i ljubav“, jedan je od odgovora, dok su objasnili i kako Međimurska županija brine o svima, pa tako i o njihovoj školi. „Županija nam je pomogla kada smo trebali dvoranu i popravke u ljeti“, naglasili su odlično pripremljeni učenici, objasnivši kako ih u njihovoj školi danas ima sveukupno 106.  Nakon što su se počastili slatkišima, naučili su nešto novo i o ustroju Međimurske županije te glavnim obilježjima zastavi, grbu i osnovnim podacima.

Izvor: 3106