Arhiva 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Tristotinjak oldtimera prašilo Međimurjem

Oko tri stotine sudionika okupilo se u subotu, 2. kolovoza na jubilarnom, 15. međunarodnom oldtimer susretu Međimurje 2014. Susret je organizirao Oldtimer klub Međimurje koji broji više od 250 članova, s više od 500 starih vozila.  Oldtimeri iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, BiH i Srbije počeli su se okupljati već u ranim jutarnjimm satima na Trgu Eugena Kvaternika i u Parku Rudolfa Kropeka u Čakovcu, da bi nakon službenog otvaranja susreta krenuli na panoramsku vožnju dužine 60-ak kilometara - od Čakovca preko Šenkovca, Sv. Jurja na Bregu, Železne Gore, i Toplica Sveti Martin do Žabnika. 

U Toplicama Sveti Martin karavana je obišla turističke sadržaje, a program dobrodošlice, uz zakusku, osvježenje i odmor, oldtimerima je priređen u Žabniku, u novom Centru za posjetitelje. 

Sretnu i sigurnu vožnju sudionicima susreta u Žabniku je poželio načelnik Općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec, a na dobrodošlici je zahvalio predsjednik Oldtimer kluba Franjo Belović.  Nakon odmora u Žabniku, karavana se preko Selnice vratila u Čakovec na večeru i podjelu prigodnih poklona, a druženje je zaključeno svirkom Oldtimer benda.

V.Trstenjak 

Izvor: 3094