Arhiva 05.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

TROFEJNI ULOV: Som od 22 kilograma!

Ujutro, na blagdan Tijelova na rijeci Muri, u predjelu zvanom Gorenak 22-godišnji Marko Habjan iz Kotoribe ulovio je soma teškog 22 kilograma i dugog 151 centimetar. Mamac je bila mala ribica, a velika udica bila je privezana na najlon od 1 mm.

- Kad je zagrizlo i poteglo, znao sam da to nije obična riba. Znao sam da neću moći sam, pa sam u pomoć mobitelom  pozvao tatu Roberta.

 Nakon borbe, ribu su u traktorskoj kabini dopremili kući. Tu su ih s nestrpljenjem dočekale mama Olivera i sestra Lorena. Mama se specijalizirala za pripravu ribljih specijaliteta jer Marko svako malo donese kući kapitalce i kapitalčiće.

Rekao nam je kako mu je to najveći ulov, a spomenuo je negdje u isto vrijeme 2010. godinu, kada je ulovio amura od 12 kilograma, a ostali ulovi, mahom šarana, kretali su se od 7 do 9 kilograma.

Marko je član Udruge prijatelja i ribolova Žužička Kotoriba. Mama  je spomenula kako Marko prije posla, u 4 sata ujutro odlazi na vode i, hraneći ribe, priprema „teren“ za dobar ulov.

Marko je zaljubljenik u ribolov od malih nogu, kada je u ribolov odlazio s djedom Vladimirom koji mu je bio prvi instruktor, pa se sada sa smiješkom i zadovoljstvom radovao unukovom uspjehu.

 

Mladen Grubić

Izvor: 3088