Arhiva 23.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

U Čakovcu obilježen Međunarodni dan mira

Prošlog petka u Centru za kulturu u Čakovcu održan je program povodom Međunarodnog dana mira. U programu su sudjelovali učenici čakovečke 3. Osnovne škole i plesači Studija suvremenog plesa „Teuta“.

 

 

Ovogodišnji je program organiziran temeljem dogovora gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača i gradonačelnika poljskog grada Plonska Andrzeja Pietrasika,. Posebnost programa je povezivanje izvođača programa pomoću video zida sa osnovnom školom iz poljskog grada Wieluna. Obzirom da su organizatori prijenosa bili Poljaci, video materijal nastao ovom suradnju moći će se pogledati na na Youtube kanalu Međunarodne organizacije gradova glasnika mira http://www.youtube.com/user/IAPMC.

 

 

Inače, Međunarodni dan mira ustanovljen je Rezolucijom UN-a iz 2001. godine. Njome je 21. rujna proglašen danom nenasilja i prekida neprijateljstava na globalnoj razini. Njega je utemeljila Opća skupština UN još 1981. u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, a  omogućuje svim pojedincima, organizacijama i nacijama da svojim jednostavnim djelima zajednički šire poruku mira. Od osnutka do danas Međunarodni dan mira uključio je milijune ljudi sa svih strana svijeta koji zajednički sudjeluju u raznim događanjima i okupljanjima. 

 

Po prvi put ove godine u obilježavanju je sudjelovao i Čakovec i to u suradnji sa gradom prijateljem Plonskom. 

Izvor: 3100