Arhiva 22.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

U centru Čakovca uza sebe imao dva pištolja

U popodnevnim satima 20. listopada, u Čakovcu, na Trgu Republike, ispred poslovnice telekomunikacijskog poduzeća iz Zagreba policijski službenici uhitili su primjenom sredstava prisile 62-godišnjaka iz Čakovca, koji je prije toga pod utjecajem alkohola prijetio ubojstvom zaposlenicima, a prijetio je i policijskim službenicima koji su ga uhitili. Prilikom uhićenja kod sebe je imao dva pištolja koja je zakonito posjedovao i veću količinu streljiva, a pretragom njegovog doma u Čakovcu i automobila, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Varaždinu pronađeno je još nekoliko komada pištoljskog streljiva i spremnici za streljivo.
Kriminalističko istraživanje ovog događaja još je uvijek u tijeku.



Zahvaljujući brzoj i profesionalnoj reakciji policijskih službenika koji su počinitelja iznenadili i uhitili u ovom je slučaju izbjegnuta moguća opasna situacija, a on nam ponovo jasno pokazuje koliko može biti opasno oružje u rukama pojedinaca koji su ga i zbog najmanjeg povoda spremni upotrijebiti prema drugim osobama, a osobito ukoliko su pritom pod utjecajem alkohola. 
Radi toga ponovo apeliramo na sve građane da predaju oružje koje nezakonito posjeduju kako ne bi došli u napast da ga zloupotrijebe, ali također i na one koji takvo oružje posjeduju zakonito da se odgovorno i u skladu sa zakonom odnose prema njemu.



Također ih pozivamo da radi rješavanja svojih problema nikako ne primjenjuju bilo koji oblik nasilja već da ih rješavaju zakonitim putem. 

Izvor: 3104