Arhiva 21.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

U DONJOJ DUBRAVI 'BIJELA KUGA': 11 stanovnika manje

Prema podacima revnog Ivana Štefića, pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Donja Dubrava, od početka ove godine do 7. srpnja, Donja Dubrava ima 11 stanovnika manje. 

To je trend koji se, s malim odstupanjima, već godinama ne mijenja i dovodi do stalnog pada broja stanovnika. U spomenutom periodu, u Donjoj Dubravi umrlo je 18 osoba, dok je svijet ugledalo njih sedmero.

Općinski načelnik Dražen Miser (HDZ) u svakoj prilici ističe kako je cilj općinskog čelništva zadržati ljude u Donjoj Dubravi, a pretpostavke za to su stvaranje uvjeta za život i rad po mjeri čovjeka. Građani odlaze tamo gdje im je bolje, gdje sve to imaju. Doduše, ni Donja Dubrava u tome ne zaostaje, ali želi biti što prije uz bok poželjnih mjesta za život i rad.

Jedna od mjera porasta nataliteta su i novčane pomoći roditeljima novorođene djece koje su veće u odnosu na raniji period. Još stimulativnija mjera je i ta što roditelji s troje i više djece dobivaju daleko veću pomoć, što je sasvim normalno. Tako je nedavno Općina roditeljima te djece dodijelila jednokratnu novčanu pomoć od 2.000 kuna, dok su supružnici Bogomolec - Silvija i Franjo, dobili 3.000 kuna za njihovo treće dijete, sinčića Davida.

Predsjednik OV-a Zlatko Haramija (HDZ) rekao je kako bi u Općini bili najsretniji kada bi i drugi bračni parovi slijedili put Bogomolčevih.

Jedan od preduvjeta za zdrav obiteljski život je i sklapanje brakova. I te brojke godinama stagniraju, pa je u prvih sedam mjeseci u Donjoj Dubravi sklopljeno pet bračnih veza. Od toga broja, samo je jedna „čista“ donjodubravska, dok su u ostalim slučajevima mlade ili mladi iz drugih sredina.

Tekst i foto

 Mladen Grubić

Izvor: 3095