Arhiva 08.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

U sjećanje na one koji su nas zauvijek zadužili

Kraj spomenika braniteljima domovine Hrvatske 1991. - 1995. u Nedelišću položen je vijenac, kao gesta obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza. Dvadesetak okupljenih izaslanika predstavljalo je Općinu Nedelišće, Udrugu dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Nedelišće te članove obitelji naših branitelja.
- Svake se godine u ovo vrijeme okupimo kraj spomen-obilježja braniteljima domovine, kako bismo im odali dužnu počast, osobito zbog prisjećanja na vojnoredarstvenu akciju Oluja koju ubrajamo u najznačajnije događaje Domovinskog rata i stvaranja hrvatske samostalnosti. Važno je spoznaje o tome prenositi na generacije koje dolaze, zadržati osjećaj zahvalnosti za one koji su se borili i naše sumještane koji su dali život za domovinu očuvati u uspomeni - rekao je u prigodnom obraćanju zamjenik načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun.
Uz njega, vijenac je položio predsjednik UDVDR-a Nedelišće Marijan Perger. Dame su u ime obitelji branitelja zapalile svijeće kraj spomen-obilježja te je minutom šutnje odana počast onima čija su imena neizbrisivo uklesana u povijest stvaranja države. (al)

Izvor: 3041