Arhiva 06.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

U sklopu projekta Erasmus+ u dvorištu I. osnovne škole posađeno stablo prijateljstva

Čakovečka I. osnovna škola najveća je osnovnoškoska obrazovna ustanova u Međimurju, a po svojim aktivnostima, spada među ponajbolje. Već više godina sudjeluju u raznim međunarodnim projektima, a jedan takav ovih dana provodi se u Čakovcu. Naime, u sklopu projekta Erasmus+ u naše gradu gostuju učenici iz Bugarske, Rumunjske, Turske, Italije, Poljske, Španjolske i Grčke. U pet dana koliko će boraviti u Čakovcu, upoznat će naš zavičaj i sjeverni dio Hrvatske, sudjelovati u radionicama, družiti se, a u četvrtak će uveličati obilježavanje Dana Europe. 

 

U utorak je u I. osnovnoj školi koja je domaćin i provoditelj projekta, održana prigodna svečanost. Na njoj su nastupili učenici škole, predstavljajući gostima iz raznih dijelova Europe naše posebitosti i folklorno nasljeđe. Pozdravljajući goste, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Romano Bogdan, zaželjevši dobrodošlicu, rekao je da će ovo duženje u Čakovcu svima omogućiti da se međusobno upoznamo te pronađemo zajedničke poveznice. Pohvalio je i školu na aktivnostima koje provode, uspjesima koje postižu učenici na natjecanjima, te ulaganju u moderne oblike nastave. Na kraju, sve je pozvao da ponovno posjete Čakovec i Hrvatsku. Školu je gostima predstavila ravnateljica Nevenka Šopar, a događanja vezana uz projekt, učiteljica informatike i voditeljica projekta Ivana Ružić.

 

Nakon programa, u dvorištu škole učenici su zasadili stablo prijateljstva, koje će ih podsjećati na ove dane, ali i promovirati zajedništvo i prijateljstvo. U četvrtak pak će na čakovečkom Trgu Republike, prigodnim programom obilježiti Dan Europe. Događanja započinju u 11:00 sati.

Izvor: 3132