Arhiva 02.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

U Zaboku održan Susret gradova i općina prijatelja djece

Prošli petak u Zaboku je održan 8. susret gradova i općina - prijatelja djece. Grad Čakovec, koji status 'grada – prijatelja djece' ima od 2005. godine, predstavljale su dječja gradonačelnica Adela Vaser, učenice Bianca Strbad i Lara Lukman, voditeljice dječjih foruma III. OŠ Čakovec i Umjetničke škole 'Miroslav Magdalenić' Čakovec Nataša Hajdinjak i Aleksandra Sašek-Strbad, predsjednica Društva 'Naša djeca' Čakovec Gordana Šoltić Siladi te predstavnici Grada Čakovca David Vugrinec i Igor Mesarić.

 

Ovogodišnji je susret održan u ozračju obilježavanja 15 godina akcije Gradovi i općine – prijatelji djece i 25 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta.

 

Tema ovogodišnjeg susreta bila je Provođenje konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta volonterskim radom u akciji Gradovi i općine – prijatelji djece. Za djecu je, nakon programa svečanog otvaranja susreta, bio organiziran Kiki festival, a zatim su djeca sudjelovala u različitim igrama i radionicama tijekom kojih su, primjerice, učili izrađivati tradicionalne drvene igračke. Za odrasle pak je bila organizirana radionica o važnosti volontiranja u akciji.

Izvor: 3101