Arhiva 07.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Ukratko

ČAKOVEC
Skupljanje hrane za mace
Udruga Sklonište dobrote u subotu, 9. studenoga, te ponovo tjedan kasnije, 16. studenoga na terasi lokala u okviru čakovečkog Hotela Park organizira akciju skupljanja novčanih donacija, hrane, pijeska i starih deka za mačke. Građane pozivaju da se uključe u akciju. (vk)
STRAHONINEC
Nova stambena zona
Između Prvomajske i Ulice Matije Gupca u Strahonincu formirat će se nova stambena zona.
Prvi korak k tome, Urbanistički plan uređenja, usvojilo je na svojoj posljednjoj sjednici tamošnje Općinsko vijeće. Područje unutar bloka spomenutih ulica površine je 11 hektara. (vk)
ČAKOVEC
Putjane u Martanama
Nova cesta izgrađena u poslovno-gospodarskoj zoni Martane dobila je svoje ime. Prema odluci Gradskog vijeća Čakovca, zvat će se Ulica Putjane. Isto kao što se zove i ulica na koju se nova prometnica veže. Putjane se tako izgradnjom produžetka proširilo, zašavši i u kvart Martane.(vk)
GORIČAN
Komisija za gospodarstvo
Općinsko vijeće Goričana imenovalo je svoju komisiju za gospodarstvo i razvoj. Članovi su joj Danijel Dominik, Zvonko Krznar i Andrej Blagus.(k)
ČEHOVEC
Održavanje
Za održavanje javnih površina u Čehovcu u proračunu Grada Preloga za ovu je godinu planirano 15.000 kuna.
STRAHONINEC
Plan za poslovnu zonu
Općinsko vijeće Strahoninca usvojilo je odluku o donošenju Urbanističkog plana uređenja gospodarsko-poslovne zone sjeverno od južne obilaznice Čakovca. Radi se o zemljištu ukupne površine 8,5 hektara. (vk)
OREHOVICA
Prebijanje
Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Orehovice izneseno je i izvješće o izvršenju proračuna za prvu polovicu ove godine.
Prema njemu je manjak prihoda iz prethodnih godina prebijanjem smanjen s 917.558 kuna na 861.753 kune.
GORIČAN
Komisija za nekretnine
Općinsko vijeće Goričana imenovalo je komisiju koja će ga savjetovati u slučajevima prodaje općinskih nekretnina u procjeni i pri prodaji putem natječaja. Članovi su Marino Mesarić, Andrej Blagus i Zlatko Pavlic.(k)
PRIBISLAVEC
Stožer za zaštitu
Općinsko vijeće Pribislavca imenovalo je članove mjesnog Stožera za zaštitu i spašavanje.
To su voditelj Odjela za preventivne i planske poslove Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Čakovec Ferid Kašmo, zatim privatni poduzetnik i potpredsjednik Općinskog vijeća Pribislavca Dragutin Prprović, djelatnik Policijske uprave međimurske Mario Bukovec, djelatnik Županijske bolnice Čakovec Jurica Juričan i zapovjednik DVD-a Pribislavec Goran Pomor. (vk)
SV. JURAJ U TRNJU
Uređen prostor
Asfaltiran je prostor kod vatrogasnog spremišta i nogometnog terena u Svetom Jurju u Trnju. Pavlic-asfalt-beton taj je posao obavio za 31 tisuću kuna, a naručitelj radova je Općina Donji Kraljevec koja će i platiti račun.(k)
PLEŠKOVEC
Izvješće načelnika
Općinsko vijeće Svetog Juraja na Bregu prihvatilo je polugodišnje izvješće o radu načelnika Anđelka Nagrajsalovića. Iz financijskog dijela izvješća proizlazi da je u prvoj polovici godine Općina poslovala sa 690.914 kuna viška u prihodima. Ostvarene su 3,495.058 kuna prihoda i 2,804.144 kune rashoda. (l)
DONJI
KRALJEVEC
Traže se polubranici
Općina Donji Kraljevec nedavno je od Hrvatskih željeznica zatražila osuvremenjenje detalja njene infrastrukture, zamjenu stare i ne sasvim funkcionalne rampe na cestovnom prijelazu u Donjem Kraljevcu polubranicima. Odgovor zasad nije stigao, ali se očekuje da će uskoro početi razgovori o tome.(k)
GORIČAN
Knjižnici 20 tisuća više
Knjižničarska djelatnost u Goričanu od početka rujna odvija se u Knjižnici Goričan, kao samostalnoj javnoj ustanovi. Općinsko vijeće zato je trećim rebalansom proračuna stavci izdvajanja za materijalne pretpostavke knjižnice, uređenje i opremanje prostora, dodalo i stavku rashoda poslovanja od 20 tisuća kuna, najviše za plaće – ravnateljica Knjižnice s početkom rujna sklopila je i radni odnos.(k)
GORIČAN
Uprava groblja
Upravu groblja u Goričanu, kao pomoćno radno tijelo Općinskog vijeća, u ovom će mandatu činiti Zoran Zorko, Jasna Vuk, Matek Kočiš i Dragutin Kovač.(k)
PLEŠKOVEC
Po tisuću kuna za vijećnika
Prema odluci Općinskog vijeća Sv. Juraja na Bregu, političkim strankama čiji članovi sudjeluju u radu Općinskog vijeća bit će isplaćene naknade. Za 2013. godinu utvrđeno je da ta naknada iznosi tisuću kuna po vijećniku. Tako će SDP-u biti isplaćene 3 tisuće kuna, HNS-u četiri tisuće, HDZ-u, HSU-u i HSS-u po dvije tisuće kuna, a MDS-u i Hrvatskim laburistima po tisuću kuna. (l)
GORIČAN
Komunalna pitanja
Općinsko vijeće Goričana imenovalo je komisiju za komunalna pitanja u ovom mandatu. Članovi su Stjepan Ribarić, Zoran Zorko i Stjepan Sinković.(k)
DOMAŠINEC
Socijalno vijeće
Općinsko vijeće Domašinca imenovalo je Socijalno vijeće. Predsjedavat će mu Ljubica Drvoderić, a članice će biti Ana Krznar i Maja Zelenić, sve iz Domašinca. U rad Socijalnog vijeća po potrebi će se uključiti i predstavnik Centra za socijalnu skrb u Čakovcu.(k)
DUNJKOVEC
Novi počasni časnik
Predsjedništvo Vatrogasne zajednice na sjednici održanoj 15. listopada donijelo je jednu odluku o počasti iz svoje domene. Novi počasni vatrogasni časnik je Zdravko Goričanec iz DVD-a Dunjkovec.(k)

Izvor: 3054