Arhiva 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Ukratko

ČAKOVEC
Glazba i vatromet
Čakovčane i goste Čakovca iz stare će u novu 2014. godinu uvesti Žiga & bandisti te skupina Magazin. Posjetitelji će na Trgu Republike moći uživati i u ugostiteljskoj ponudi, dok će im u ponoć novogodišnju čestitku uputiti gradonačelnik Stjepan Kovač, uz tradicionalni vatromet. Službeni početak programa koji organizira gradska Turistička zajednica je u 21.30 sati. (vk)
ŠTRIGOVA
Novi limiti
Prema izmijenjenoj odluci o visini mjesečnog limita za korištenje službenog telefona, izglasanoj na sjednici Općinskog vijeća u Štrigovi, načelnik i službenici Jedinstvenog upravnog odjela imaju nova ograničenja.
Načelnik može “zatelefonirati” 200 kuna mjesečno na službenom mobitelu, a njegov zamjenik 130. Službeni mobitel općinske uprave ima ograničenje potrošnje na 180 kuna. (l)
DONJI
KRALJEVEC
Imenovan Savjet
mladih
Općinsko vijeće Donjeg Kraljevca imenovalo je članove Savjeta mladih, u ponovljenom postupku. Činit će ga Mihael Ružić, Dino Lepen (oba iz Donjeg Kraljevca), Marta Vlahek iz Hodošana, Valentina Branilović iz Donjeg Hrašćana, Ivan Borović, Josip Herman (oba iz Donjeg Pustakovca) i Jurica Purić iz Palinovca.(k)
ŠTRIGOVA
Ostvarili malo manje od plana
Na kraju kalendarske godine 2013. Općina Štrigova izmijenila je svoj proračun. Rebalansom je Općinsko vijeće uskladilo planirane financije s realiziranima. Razlika nije visoka. Prvotno planiran proračun u visini 3,101.000 kuna smanjen je tek za 97.500 kuna. Tako je proračunska godina u Općini Štrigova zaključena s 3,003.500 kuna prihoda. (l)
NEDELIŠĆE
Sportu više od milijun kuna
Sportske organizacije i klubovi s područja Općine Nedelišće iduće će godine raspolagati s 1,191.000 proračunskih kuna. Za redovnu djelatnost u 24 organizacije Općina predviđa osigurati 446 tisuća kuna. Iznos od 745 tisuća kuna bit će namijenjen tekućim donacijama za SRC Trate, sufinanciranje Olimpijskog ciklusa Gimnastičkom klubu M.Z. Macan, sufinanciranju Sportskog kampa za osnovce i za troškove korištenja dvorane. (al)
PLEŠKOVEC
Stipendije
Studenti s područja Općine Sveti Juraj na Bregu koji su korisnici stipendija općinskog proračuna primaju tristo i petsto kuna mjesečno. Oni koji studiraju u Čakovcu, Varaždinu, Koprivnici i Križevcima primaju 300, a studenti u Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske i u inozemstvu - 500 kuna stipendije. (l)
DONJI
KRALJEVEC
Fekalne vode
Općinsko vijeće Donjeg Kraljevca povjerilo je koncesiju za crpljenje, odvoz i zbrinjavanje otpadnih i fekalnih voda na području Općine - uslugu će sljedeće tri godine obavljati PZ Stella iz Donjeg Kraljevca, jedini ponuđač u javnom natječaju. U svim naseljima Općine cijena usluge bit će 37 i pol kuna za kubik otpadne vode, od čega je 2,30 kuna koncesijska naknada Općini.(k)
OREHOVICA
Proračun
Vijećnici Općine Orehovica jednoglasno su prihvatili proračun za 2014. godinu koji doseže 6,359.467 kuna i izrađen je nakon sagledavanja situacije u državi i razgovora s nizom ministara. (d)ČAKOVEC
Plan
razvoja
Grad Čakovec krajem 2013. godine počeo je s pripremama za izradu Strateškog plana gospodarskog razvoja Grada.
U 2014. godini za konzultantske usluge za potrebe tog dokumenta u proračunu je predviđeno 29.800 kuna. (vk)
ŠENKOVEC
Savjet mladih
Općinsko vijeće Šenkovca potvrdilo je novi sastav Savjeta mladih spomenute općine.
U to tijelo ušli su Tea Mošmondor, Kristina Zadravec, Nino Hren, Luka Štrukelj, Ivan Bedić, Alen Lajtman i Nino Siljanoski. (vk)
VULARIJA
Prioritet
Prioritet u 2014. godini u Općini Orehovica je adaptacija i rekonstrukcija društvenog doma u Vulariji. Kako je riječ o obimnom zahvatu, radit će se etapno te će se realizacija vjerojatno protegnuti i na sljedeću godinu. (d)
OREHOVICA
Pješačka staza
Prema planu građenja objekata komunalne infrastrukture na području Općine Orehovica, u 2014. godini za pješačko-biciklističku stazu od Ul. Zrinskih do rotora bit će uloženo 62.500 kuna. (d)
IVANOVEC, KURŠANEC
Na red došle sportske dvorane
Grad Čakovec u svom je proračunu za 2014. godinu predvidio 440.000 kuna za početak izgradnje sportskih dvorana u dva prigradska naselja.
U Ivanovcu će za prvu fazu biti izdvojeno 400.000 kuna, a u Kuršancu 40.000 kuna. (vk)
ČREČAN
Autizam
Općinsko vijeće Nedelišća na posljednjoj je godišnjoj sjednici donijelo zaključnu odluku kojom otvara put osnivanju Centra za autizam u Črečanu. Centar će osnovati udruga Pogled koja djeluje na području četiriju županija.
DUNJKOVEC
Javna
rasvjeta
Javna rasvjeta u Ulici Ivana Gorana Kovačića, u Dunjkovcu bit će dodatno popunjena, za što će u općinskom proračunu biti osigurano sedam tisuća kuna.
U okviru projekta poboljšanja energetske učinkovitosti, u svim naseljima Općine Nedelišće planira se nabava i ugradnja svjetiljki niže potrošnje. Stavka je to za koju se planira čak 1,245.000 kuna. (l)
PRETETINEC
Sanacija
I Pretetinec će tijekom 2014. godine biti na redu za sanaciju jedne od ulica. Naime, planira se rekonstrukcija prometnice koja vodi prema Gornjem Hrašćanu, za što će Općina Nedelišće osigurati 90 tisuća kuna.
Valja izraditi projektnu dokumentaciju i obaviti radove na izgradnji, za što će novac biti osiguran proračunom lokalne samouprave i iz drugih izvora. (l)
ČAKOVEC
Vrtiću 2.500 eura
Vrijedna donacija – ček na iznos od 2.500 eura stigla je Dječjem vrtiću Čakovec od njemačke tvrtke C&A. Predstavnici tvrtke ček su u četvrtak, 19. prosinca uručili ravnateljici Vrtića Gordani Patarčec koja je, uz riječi zahvale, rekla da će većina dobivenog novca biti utrošeno na obnovu igrališta u vrtiću Krijesnice u Putjanama. (vk)
ŠTRIGOVA
Mladi
Općinsko vijeće u Štrigovi imenovalo je Savjet mladih Općine Štrigova. Nakon provedenih izbornih aktivnosti, izabrani su Martina Filipović i Marinela Kocen iz Udruge mladih Stanetinec te Matej Ščavničar, Ivan Novak i Miran Vinko iz KUD-a Sveti Jeronim Štrigova. (l)

Izvor: 3062