Arhiva 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

ukraTKO

Općina Strahoninec trenutno stipendira 24 studenta sa svog područja. Njih 15 je na drugoj, trećoj, odnosno četvrtoj godini studija u Zagrebu te primaju po 500 kuna mjesečno, dok studenti istih godina studija koji se obrazuju u Varaždinu, njih troje, dobivaju po 880 kuna. Četvero studenata završnih godina studija primit će jednokratnu isplatu od po 1.650 kuna, zatim jedan koji studira u Varaždinu te je na petoj godini studija 880 kuna. Općina ima i stipendista koji studira u Češkoj te će primiti jednokratnu isplatu od 2.200 kuna. (vk)

ŠTRIGOVA
Za kulturu 10 tisuća
Javne potrebe u kulturi na području Općine Štrigova u ovoj će se godini bazirati na obilježavanju proštenja u čast sv. Josipa, sv. Marije Magdalene i sv. Jeronima, Dana vina, Martinja na Vinskoj cesti, Štrigovskih noći i fašnika.
One će se ostvarivati djelovanjem udruga, putem akcija i programe, za što će općinskim proračunom biti osigurano deset tisuća kuna. (l)
PLEŠKOVEC
Za vrtić 900 tisuća
Općina Sveti juraj na Bregu za sufinanciranje cijene dječjeg vrtića i jaslica u ovoj će godini osigurati 900 tisuća kuna. Jedna od najviših stavki u općinskom proračunu usmjerena je na najmlađe.
O njima sustavno brinu vrtići u Brezju i Lopatincu. (l)
BELICA
Kuna po kvadratu
Općinsko vijeće Belice produžilo je ugovor o zakupu poslovnog prostora koji koristi Hrvatska pošta u općinskoj zgradi.
Jednoglasnom odlukom vijećnika, iznos najma Hrvatskoj pošti za najam poslovnice u Belici obračunavat će se po cijeni od 1 (jedne) kune po četvornom metru ureda. (mb)
BELICA
Za zemlju Robert Srpak
Predstavnik Općine Belica u Povjerenstvu za dodjelu zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske koje je pod nadležnošću posebne državne agencije bit će Robert Srpak (Braće Radića 121) iz Belice. (m)
PALOVEC
Autobusno stajalište
U ovoj je godini planirano postavljanje nadstrešnice na autobusnom stajalištu u Palovcu, za što je u općinskom proračunu M. Subotice planirano 25.000 kuna. (d)
MALA
SUBOTICA
Uređenje groblja
Za postavljanje nadstrešnice na groblju u M. Subotici u proračunu za 2014. godinu planirano je 300.000 kuna. (d)
OREHOVICA
Za mlade
Iz proračuna Općine Orehovica prošle je godine za stipendiranje studenata s ovog područja izdvojeno 31.600 kuna, a u 2014. godini planiran je približan iznos (31 000 kn). (d)
SVETI KRIŽ
Grijanje
U nizu planiranih investicija, u ovoj je godini i uvođenje grijanja u nove prostorije DVD-a u Svetom Križu. Za investiciju je u proračunu Općine Mala Subotica planirano 35.000 kuna. (d)
OREHOVICA
Komisija
U sastavu Komisije za određivanje imena trgova i ulica na području Općine Orehovica su načelnik Franjo Bukal (predsjednik komisije) te Željko Martinec, Franjo Gajnik, Zlatko Orsag i Nedeljko Marić. (d)
PRELOG
Manja emisija ugljičnog dioksida?
Gradonačelnik Preloga potpisat će Sporazum gradonačelnika europskih gradova vezan uz aktivnosti kojima bi se težilo smanjenju emisije ugljičnog dioksida.
Aktivnosti se odnose na korištenje obnovljivih izvora energije te povećanje energetske učinkovitosti. (d)

Izvor: 3065