Arhiva 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Ukratko...

KOTORIBA
Park na tromeđi ulica
Ovih su dana započeli radovi na uređenju novog parka koji će biti lociran na tromeđi Ulice kralja Tomislava, Matija Gupca i Ulice bana Josipa Jelačića. Tu je Općina imala zapuštenu parcelu koja nije bila u funkciji. Sada je uređena, zasijana trava, postavit će se rubnici i urediti staze, a potom uz klupe posaditi i ukrsano drveće.(mg)
DONJA
DUBRAVA
Slogaši ekolozi
Članovi KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava u subotu, 10. svibnja 2014., na 87. rođendan Sloge, sakupljali su sekundarne sirovine. Ovo je četvrta akcija uspješno obavljena uz pomoć čakovečkog Unimera, a dobiveni novac za sirovine bit će utrošen za njihove aktivnosti.(mg)
GORIČAN
Novi nasadi cvijeća
Djelatnici općinskog komunalnog poduzeća Gorinka Goričan u Goričanu su novim nasadom cvijeća zasadili sve veće lokacije u sklopu nekoliko većih mjesnih parkova.
Za novi nasad iz proračuna je izdvojeno 15.000 kuna, a godišnje se za cvijeće na javnim površinama ovog mjesta izdvaja približno
50.000 kuna.(zč)
PRIBISLAVEC
Ugostitelji od 6 do 24 sata
Općinsko vijeće Pribislavca odlučilo je o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine.
Lokali tog tipa najranije će moći biti otvoreni u 6 ujutro, dok je najkasnije propisano vrijeme za njihovo zatvaranje - ponoć. (vk)
ŠENKOVEC
Putevi i jarci
Općina Šenkovec objavila je javni poziv za prikupljanje ponuda za povjeravanje obavljanja komunalnih poslova, odnosno održavanja nerazvrstanih cesta i otvorenih odvodnih jaraka. Rok za prijavu zainteresiranih je 27. svibanj. (vk)
SVETA
MARIJA
Nisu zainteresirani
U nedjelju, 18. svibnja u domu kulture u Svetoj Mariji održan je zbor građana. Na njega je došlo nešto manje od njih dvadesetak.
Zborom je predsjedao Andreas Lisjak, predsjednik VMO-a Sveta Marija, a većim dijelom okupljenima je govorila općinska načelnica Đurđica Slamek. Sljedeći zbor građana bit će 1. lipnja, u 14 sati u naselju Donji Mihaljevec. Hoće li biti posjećeniji?(mg)
STRAHONINEC
Uklanjanje ambrozije
Općina Strahoninec uputila je javni poziv društvima i udrugama civilnog društva koje žele sudjelovati u ovogodišnjoj akciji uklanjanja ambrozije.
Ona će se diljem Međimurja provoditi u razdoblju od 1. do 15. srpnja.(vk)
PRIBISLAVEC
Za
priznanja
Općinsko vijeće Pribislavca odlučilo je o sastavu Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja.
U to tijelo ulaze općinska načelnica Višnja Ivačić, predsjednik i potpredsjednica Općinskog Vijeća Elvis Horvat i Slava Toplek te vijećnici Kristijan Mihalic i Krunoslav Kamenić. (vk)
ŽABNIK
Otvorenje
Centar za posjetitelje u sklopu Mlinarske kuće, kraj murskog mlina u Žabniku, prema sadašnjoj dinamici radova, mogao bi, ako ne bude problema s papirologijom, biti otvoren 6. lipnja. Još se čeka uređenje mosta i obale, što moraju odraditi Hrvtaske vode, a trenutno se nabavlja audio i videooprema vrijedna osamdesetak tisuća kuna. (vt)

Izvor: 3083