Arhiva 17.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Ukratko...

NEDELIŠĆE

Zeleno svjetlo ideji

Ured Međimurske županije odobrio je idejno rješenje za novu zgradu Osnovne škole Nedelišće. Projekat nove škole kandidiran je kod Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u nastojanju da se otvore razgovori o financijskoj konstrukciji investicije. (l)

OREHOVICA

Novi sastav VMO-a

Novim sastavom Vijeća mjesnog odbora Orehovice predsjedavat će Renato Plaftak, a zamjenik mu je Miroslav Bezek. Ostali članovi VMO-a su Bojan Cikrvenčić, Jelena Horvatić, Marko Ružić, Zdravko Klinec, Martin Jelenić, Branko Horvat i Darko Hajdinjak. (d)

DEKANOVEC

Listeki

Spretan način obavještavanja mještana ima Općina Dekanovec kad su školarci i studenti, stipendisti Općine, na raspustu. Različite letke, obavijesti i slično studenti raznose od vrata do vrata, obilazeći svaki od dvjestotinjak “aktivnih”, od ukupno 254 kućna broja Dekanovca. Za te se poslove koriste i članovi udruga i volonteri.(mb)

TRNOVEC

Obnova

Dom kulture u Trnovcu vapi za obnovom. Projekat je već ranije bio kandidiran kod Ministarstva kulture, no, prioritetima su se pokazali neki drugi projekti. Sada je nadležno Ministarstvo odobrilo i u općinski proračun proslijedilo 200 tisuća kuna, upravo u namjenu obnova trnovečkog mjesnog doma. (l)

OREHOVICA

Uređenje društvenog doma

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a s 99.000 kuna sufinancirat će izradu termofasade i zamjenu stolarije u dvorani društvenog doma u Orehovici. Ukupna investicija doseže 137.533 kune. Kulturno-umjetničko društvo Fijolica je također s ovim projektom uspjelo na natječaju Ministarstva gospodarstva te osiguralo 54.000 kuna. (d)

SVETI JURAJ U TRNJU

Na čelu Božidar Fajić

Nakon nedavnih mjesnih izbora, konstituirano je i Vijeće mjesnog odbora Sveti Juraj u Trnju. Vijeće čine Božidar Fajić, Goran Habuš, Renato Višnjić, Nevenka Tomašek i Tomislav Čavlek. Za predsjednika Vijeća izabran je Božidar Fajić, a za zamjenika Goran Habuš. Svih petero vijećnika su s liste HDZ-a. Samo je ta stranka istaknula kandidate, ali je samo Fajić njen član, ostali vijećnici stranački su nevezani.(k)

SELNICA

Muzej nafte

Za gradnju budućeg muzeja naftnog rudarstva u Selnici Općina Selnica kupila je 1.000 čhv-a zemljišta sjeverno od ceste Selnica - Zebanec. Zemljište je plaćeno 22.000 kuna, a Općina sad kreće u natječajnu proceduru za pribavljanje idejnog projekta muzeja. (mb)

OREHOVICA

Sanitacija

Vijećnici Općine Orehovica jednoglasno su odlučili da Sanitaciji d.o.o. povjere posao sustavne deratizacije na svom području. (d)

NEDELIŠĆE

Pomoć 

Bez rasprave i jednoglasno, izglasana je odluka Općinskog vijeća Nedelišća prema kojoj će iz lokalnog proračuna biti osigurano 50 tisuća kuna za oštećene nedavnim poplavama u Slavoniji, Srbiji te Bosni i Hercegovini. Novac će biti namijenen potrebama koje se iskažu u centrima spašavanja i Crvenog križa. (al)

 

 

DUNJKOVEC

Prodaja u Ciglenicama

Unutar dijela stambenog područja Ciglenice, u Dunjkovcu u prodaju ide sedam parcela. Svima je vlasnik Općina Nedelišće, a na njima je moguća gradnja stambenih i pomoćnih građevina. Početna cijena za jedan četvorni metar bit će 50 kuna. (l)

VULARIJA

Dragutin Klobučarić predsjednik

Na nedavnoj konstituirajućoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Vularije predsjednikom je imenovan Dragutin Klobučarić, a zamjenikom Goran Horvat. Ostali članovi VMO-a Vularija su Marko Horvat, Marko Gregurić i Zlatko Skupnjak. (d)

ŠENKOVEC

Kombi 

Općinsko vijeće Šenkovca na svojoj je posljednjoj sjednici dalo suglasnost na odluku o kupnji i opremanju kombi vozila za potrebe tamošnjeg DVD-a. (vk)

NEDELIŠĆE

Streha za mrtvačnicu

Sredinom srpnja započet će radovi na dogradnji nadstrešnice za objekat mrtvačnice na mjesnom groblju u Nedelišću. I inače je projekat sanacije mrtvačnice već neko vrijeme predmet najava iz općinskog ureda, s tim da postoji intencija obnove interijera. (l)

PODBREST

M. Lončarić na čelu VMO-a

Novi sastav Vijeća mjesnog odbora Podbesta čine Mario Lončarić, Sanela Čukac, Jelena Bistrović, Ivan Maček, Josip Katanović, Josip Klobučarić i Ivica Tkalić. Na prvoj konstituirajućoj sjednici predsjednikom je imenovan Mario Lončarić, a njegovim zamjenikom Josip Katanović. (d)

GORIČAN

Malčiranje

U Goričanu se završava malčiranje zelenih površina (s ambrozijom) na nekim specifičnim lokacijama, primjerice, na terenu građevinskih područja koja čekaju investitore i nove vlasnike gradilišta za stambenu izgradnju. Radove već drugi put ove godine obavlja OKP Gorinka Goričan. Radi se o 40.000 četvornih metara površine. (zč)

DONJI 

VIDOVEC

Knjižnica

Općina Donji Vidovec započela je s formiranjem nove Knjižnice i čitaonice za koju je osigurala prostor u društvenom domu u kojem je smješten prostor Općine, ali i u kojem djeluje nekoliko mjesnih udruga. Prikup-ljanje knjiga već je započelo i fond broji preko šesto knjiga. Proteklog tjedna, vrijedno je spomenuti, 200 knjiga ovoj je knjižnici i Donjem Vidovcu poklonio čakovečki akademski glazbenik Ladislav Varga. Prikupljanje knjiga i uređenje knjižnice i dalje se nastavljaju.(zč)

NEDELIŠĆE

Sve može, ali asfalt čeka

Pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarstvo općine Nedelišće potvrđuje da je u novootvorenoj Ulici Josipa Vrhovskog u Nedelišću uređena sva infrastruktura, osim električne mreže. Kad i ti poslovi budu obavljeni, prometnica u ulici bit će pošljunčana, no, asfaltni sloj bit će postavljen kasnije - kad se izgradi veći broj stambenih objekata. (l)

ČAKOVEC 

Novi članovi 

Grad Čakovec donio je rješenje o imenovanju članova Koordinacijskog odbora akcije „Grad Čakovec - prijatelj djece“ na mandat od 4 godine. U spomenuto tijelo ulaze Gordana Patarčec, Narcisa Slugan, Marija Hegeduš-Jungvirth, Mira Kermek Sredanović, Davor Dokleja, Tamara Žganec, Jelena Klinčević, Gordana Šoltić Siladi i Ivana Nikolić. (vk)

Izvor: 3090