Arhiva 07.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Ukratko

PRIBISLAVEC

Minus se smanjuje 

Općinsko vijeće Pribislavca na svojoj je posljednjoj sjednici odlučilo o raspodjeli rezultata poslovanja za 2013. godinu. Rashodi i izdaci spomenute općine bili su 3,267.228 kuna, dok su prihodi i primici iznosili 3,849.021 kunu. Time je u prošloj godine ostvaren višak od 581.793 kune, no, s obzirom na dug koji se „vuče“ još iz vremena prije 2009. godine, ukupno je Općina i dalje u minusu od 1,732.714 kuna. No, on se, prema riječima načelnice Višnje Ivačić, kontinuirano smanjuje. (vk)

MIHOVLJAN

Završetak staze

Jedna od aktualnih investicija na području Grada Čakovca izgradnja je pješačko-biciklističke staze u Športskoj ulici koja spaja Čakovec i Mihovljan. Riječ je o dionici dužine 600 metara, a vrijednost investicije je 470.000 kuna. Radove izvodi čakovečka Tegra. U Gradu Čakovcu kažu da bi radovi trebali biti završeni uskoro.(vk)

DONJA 

DUBRAVA

Novo ruho

Ovih dana započeli su radovi na izradi termofasade donjodubravskog doma Međimurska lastavica. Radovi su s nadzorom vrijedni 83.174 kuna, a projekt se provodi uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a. Prikupljene su tri ponude, a izabrana je ona soboslikara i ličioca Josipa Špoljara. Radovi bi uskoro trebali biti završeni. (zč)

ŠTEFANEC

Ograda oko sportskih terena 

Ovih dana završava prva veća investicija Mjesnog odbora Štefanec otkako je to naselje u sastavu Grada Čakovca. Predsjednik Odbora Dejan Hrastić izvješćuje da je oko sportskih objekata, odnosno, nogometnog i rukometnog igrališta izgrađena ograda - i to, kako ističe Hrastić - pocinčana, pa joj neće biti potrebno održavanje. Radi se o projektu ukupne vrijednosti 210.000 kuna. (vk)

DONJA 

DUBRAVA

Izmjene i dopune 

U Donjoj Dubravi održana je prethodna rasprava o Nacrtu prijedloga II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Općine Donja Dubrava.  One se odnose na proširenje građevinskog područja za formiranje gospodarske zone, proširenje područja u Dravskoj ulici, proširenje za potrebe sušare... Javna rasprava održat će se krajem kolovoza.(zč)

IVANOVEC

Natječaj za dvoranu 

Grad Čakovec raspisao je poziv za nadmetanje za izvođača radova na izgradnji prve faze školske sportske dvorane. Rok za dostavu ponuda je 14. kolovoz, dok je vrijednost radova procijenjena na 880.000 kuna. Riječ je o jednoj od najvećih ovogodišnjih investicija u „režiji“ Grada Čakovca. (vk)

PRIBISLAVEC

Registar cesta

Sukladno zakonskoj obvezi, Općinsko vijeće Pribislavca donijelo je odluku o izradi Registra nerazvrstanih cesta na području Općine. Njime će biti obuhvaćene sve ulice i važniji poljski putevi na području katastarske općine Pribislavec. Registar će izraditi ovlašteni geodet, a Općina će, prema procjeni, za tu namjenu izdvojiti oko 15.000 kuna. (vk)

ČAKOVEC

Sanacija igrališta 

U proteklom su razdoblju obavljeni manji ili veći sanacijski zahvati na 33 dječja igrališta na području grada Čakovca. Grad je iz svog proračuna za tu namjenu utrošio 29.212 kuna. (vk)

Izvor: 3093