Arhiva 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Ukratko... vijesti

DOMAŠINEC
Povjerenstvo
Općinsko vijeće Domašinca imenovalo je povjerenstvo za javna priznanja. Njegova predsjednica bit će Ivančica Božić iz Domašinca, a članovi Božena Herman iz Domašinca i Slavko Hanić iz Turčišća.(k)
GORIČAN
Komisija za stipendije
Komisiju za dodjelu stipendija koju je imenovalo Općinsko vijeće Goričana činit će Tatjana Ribić, Bojan Dominić i Danijel Dominik.(k)
ŠTEFANEC
Jesenski blagoslov
Udruga žena Štefanec 6. listopada u društvenom domu organizirala je priredbu i jesenski blagoslov plodova zemlje. Gostovali su učenici Osnovne škole Ivanovec, Kulturno-umjetnička udruga Lipa Gornji Mihaljevec i Kulturna udruga Sobočanci Mala Subotica, dok je plodove blagoslovio župnik Danijel Bistrović. (vk)
DONJA DUBRAVA
Otkup
Vijeće D. Dubrave odlučilo je da se od tvrtke koja je odustala od izgradnje sunčanih elektrana otkupi zemljište po istoj cijeni po kojoj je zemljište prodano (77.556 kuna ili 12 kuna za četvorni metar). (mg)
PRIBISLAVEC
Porotnica
Upravna referentica Ines Runjak bit će sutkinja porotnica na Županijskom sudu u Varaždinu s područja Općine Pribislavec. Odluku o spomenutom na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo Općinsko vijeće Pribislavca.(vk)
KRIŽOVEC
Seminar
Zaštitarsko-ekološka organizacija Nobilis, u suradnji s udrugom Zelena Istra, 27. rujna u Križovcu je organizirala seminar za predstavnike javne uprave, s ciljem izobrazbe zaposlenika u javnoj upravi. (vk)
SVETA MARIJA
Zadnji rok
Još samo danas (15. listopada), 20-ak udruga Općine Sveta Marija ima rok za podnošenje planova za iduću godinu, kako bi njihove potrebe ušle u proračun. (zč)
PRELOG
Prevencija
Gradsko vijeća Preloga imenovalo je Vijeće za prevenciju koje će voditi gradonačelnik Ljubomir Kolarek (predsjednik tijela) te Ivan Sokač (načelnik Policijske postaje Prelog) kao potpredsjednik Vijeća. (d)
DONJA DUBRAVA
Završeni radovi
Tvrtka HOGRA hortikultura i graditeljstvo iz Mihovljana završila je s radovima na uređenju šetališnih staza na groblju u Donjoj Dubravi. Prema konačnom obračunu, vrijednost radova iznosi 203.207 kuna. Općina je u cijelom projektu sudjelovala s 83.207 kuna, dok je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja radove financiralo sa 120.000 kuna. Asfaltirane su dvije staze ukupne dužine 400 metara, te uređene bankine staza posutih tučenim kamenom. (zč)
SVETA MARIJA
Asfaltiranje
U Svetoj Mariji Tegra asfaltira stazu budućeg sportskog parka za djecu i mlade iza doma kulture. Projekt vrijedi 400 tisuća kuna, a financira ga Ministarstvo regionalnog razvoja, od čega je više od 100 tisuća kuna osigurala Općina. Nakon prve faze, slijedi montaža igrala za djecu.(zč)

Izvor: 3051