Arhiva 05.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Uspješna Ljetna škola informatike u Dramlju

Tijekom srpnja u odmaralištu u Dramlju održana je Ljetna škola informatike kojoj je cilj bio spajanje učenja, druženja i ljetovanja. Nju je pohađalo 25 djece, a na prijemu priređenom u čakovečkoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Stjepan Kovač mališanima je uručio prigodna priznanja. 

 

Škola informatike ovo je ljeto bila organizirana po prvi put, a s obzirom na dobar odaziv gradonačelnik je najavio i daljnju podršku Grada. 

 

Voditeljica radionice Ivana Ružić napomenula je da su djeca kroz igru učila programiranje, izradu računalnih igara, animaciju, modeliranje te osnove multimedije.

 

-To je i dobar put revitalizacije hostela u Dramlju u kojem su u prošlosti ljetovale generacije čakovečke djece, a koji, preko ovakvog i sličnih projekata ponovno postaje nezaobilazan gradski resurs. Važno je i to što su uočene prednosti objekta, ali i nedostaci koji će se otkloniti u sljedećoj godini, kazao je direktor Gradskog poduzeća „Stanorad“ Velimir Mađarić. U organizaciji Ljetne škole informatike sudjelovalo je i Društvo "Naša djeca".

Izvor: 3097