Arhiva 17.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Uspješne poduzetnice i radnice

Čakovečki ACT Konto d.o.o., jedna od tvrtki koje su dio ACT Grupe - skupine malih poduzeća koja djeluju po principu društveno odgovornog ponašanja i poslovanja, primila je vrijedno priznanje - nagradu Ministarstva rada i mirovinskog sustava Ključna razlika u kategoriji „ravnopravnost osoba s invaliditetom“.

ACT Konto je neprofitno društveno poduzeće koje je 2009. godine osnovala udruga ACT kao odgovor na činjenicu da organizacije civilnog društva i druge neprofitne organizacije nemaju adekvatnu stručnu i kvalitetnu knjigovodstveno-računovodstvenu potporu. Nakon procesa stabilizacije, ACT je 2012. prenio svoje vlasništvo na zaposlenice, s ciljem poticanja ekonomskog sudjelovanja radnika/-ca u vođenju poduzeća.

Suvlasnice su ujedno i zaposlenice, a radi se o osobama s invaliditetom. Poduzeće danas ima 40 stalnih klijenata, među kojima su, osim organizacija civilnog društva, i društvena poduzeća, zadruge, obrtnici  i mali poduzetnici. Poslovna filozofija tvrtke temelji se na načelima društvenog, ekološkog i ekonomski održivog poslovanja usmjerenog stvaranju dobiti koja se reinvestira za dobrobit lokalne zajednice.

Nagradu je na svečanosti održanoj u utorak, 8. srpnja u Zagrebu iz ruku ministra Miranda Mrsića primila jedna od suvlasnica - Martina Hlebec.

- Nagrada Ključna razlika potvrda je naše snage i kvalitete koje kao pojedinke ostvarujemo u organizaciji u kojoj smo sve zaposlenice - vlasnice. Nadopunjujemo se u različitostima te smo i drugima, bez obzira na fizički hendikep, htjele pokazati da je moguće ostvariti poslovne rezultate i zacrtane ciljeve, rekla je Hlebec.

Njena kolegica Mirjana Kovač dodala je kako žive posao koji rade te da su profesionalnost, jednakost i uzajamnost ključne vrijednosti ne samo njih, nego i njihovog poslovanja.

Nagrade su inače dodijeljene u još 3 kategorije - za opću ravnopravnost, odnosno ravnomjernu zastupljenost svih skupina zaposlenika primila ju je Pliva Hrvatska d.o.o., za ravnopravnost spolova tvrtka Ernst&Young d.o.o., a za dobnu ravnopravnost poduzeće Ciklopea d.o.o.

Recimo na kraju da je u istoj kategoriji, kao sada ACT Konto, prošle godine nagradu dobila Socijalna zadruga Humana nova - također članica ACT Grupe.

V. Kelkedi 

Izvor: 3090