Arhiva 03.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Uz prijetnju hladnim oružjem ukrao automobil

U utorak, 2. prosinca oko 12.40 sati u Čakovcu, u Ulici Josipa Kozarca, ispred ugostiteljskog objekta, nepoznati počinitelj došao je do parkiranog vozila, vlasništvo ugostiteljskog objekta, koje je bilo otključano i u kojem se u bravi nalazio ključ, te je sjeo u njega. U tom trenutku prema vozilu u namjeri da spriječi počinitelja u daljnjoj namjeri, krenuo je zaposlenik ugostiteljskog objekta ali mu je počinitelj zaprijetio hladnim oružjem, te se vozilom udaljio. U 12.54 sati u Pribislavcu, u Ulici dr. Ante Stračevića, policijski službenici uočili su ukradeno vozilo i počinitelja koji se pješice udaljavao u pravcu polja. Policijski službenici su ga sustigli, na što im je on zaprijetio hladnim oružjem. Uz primjenu sredstva prisile počinitelj je uhićen i priveden u prostorije Policijske uprave međimurske. 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinitelj kaznenog djela 62-godišnjak iz Čakovca, a izvršenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u količini od 1,43 g/kg. 

Danas u jutarnjim satima predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega podnijeto je posebno izvješće nadležnom Županijskom državnom odvjetniku u Varaždinu.

Izvor: 3110