Arhiva 10.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

VANDALIZAM U PRIBISLAVCU: Ponovo kamenovali Lustere Vuković

U lipnju prošle godine pozvao nas je Franjo Vuković, vlasnik tvrtke Lusteri Vuković, smještene u Industrijskoj ulici, u Pribislavcu. Službeno nepoznati počinitelji, no, Vuković otvoreno kaže i tvrdi da se radi o pripadnicima romske nacionalne manjine čije se naselje nalazi preko puta, tada su kamenjem porazbijali prozorska stakla na objektu njegove tvrtke.

Potpuno identičan slučaj dogodio se i proteklih dana. Najprije u petak, 27. lipnja, a zatim ponovo u noći s utorka na srijedu, 1. na 2. srpnja.

To se periodično događa još od 2005. godine, otkad smo, kao obiteljska tvrtka, otvorili trgovinu. Šteta je nekad manja, nekad veća. No, na stranu i to, objekt je osiguran, nego ovo više psihički nije izdrživo. Mi ih hranimo, država im daje sve, radimo za njih, a oni nam tako vraćaju. I u susjednim poduzećima događaju se slični incidenti. Jednom kolegi nedavno su „izbušili“ i autobus. Sve to nije normalno, priča Međimurcima već dobro poznatu i mnogo puta ispričanu priču gazda Vuković.

Na njegovu te inicijativu još nekoliko pribislavečkih poduzetnika, prošle je godine održan i sastanak s predstavnicima Općine, policije i romske zajednice na kojem se raspravljalo o nagomilanim problemima. Situacija se tada, ali tek nakratko i ne potpuno, smirila. Očito je vrijeme za novi sastanak.

Velimir Kelkedi 

Izvor: 3089