Arhiva 28.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Vatrogasni veterani u Strahonincu

DVD Strahoninec bio je domaćin vatrogasnim veteranima Međimurja. Njih 155 okupljenih pozdravio je domaćin Zlatko Golec, u ime Općine Strahoninec načelnik Franjo Lehkec, a u ime Županije dožupan Zoran Vidović. Zahvalu za njihov dosadašnji rad u vatrogastvu uputio im je Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice MŽ, dodavši kako je Klub vatrogasnih veterana jedan od najvažnijih kotačića u radu zajednice.
O minulom jednogodišnjem radu govorio je predsjednik Kluba Ivan Novak. On je rekao kako raduje što su neki članovi još i danas aktivni u svojim matičnim DVD-ima i da su ambiciozni godišnji program gotovo u cijelosti realizirali jer su uspjeli zadovoljiti interes većine članova. Ponosni smo što smo održali prve sportske susrete vatrogasnih veterana u Mihovljanu koji će se i u buduće organizirati, rekao je Novak.
Jednoglasno je prihvaćen program za naredno jednogodišnje razdoblje.
Podijeljene su i spomenice za višegodišnji rad u Klubu. Njih su za 10 godina dobili Franjo Novak iz Martinuševca, Drago Jambrović i Josip Heric iz Železne Gore, dok su Silvestar Vranović iz Domašinca, Josip Rok iz Mihovljana, Franjo Vadlja i Franjo Horvat iz Cirkovljana spomenice dobili za 20 godina rada u Klubu.
U članstvo Kluba na skupštini su primljeni Franjo Varga iz Novog Sela Rok i Stjepan Krmar iz Svetog Križa.
Klub vatrogasnih veterana, jedini takve vrste u Hrvatskoj, trenutno okuplja 240 članova. Raduje što se u njegov rad uključuju i žene, a članom Kluba može postati svaki vatrogasac kada navrši 60 godina života i 30 godina provedenih u vatrogastvu. U minulom jednogodišnjem radu članstvo u Klubu prestalo je smrću devetorice vatrogasaca. Kao sjećanje na sve njih i žrtve kornatske tragedije, položen je zajednički vijenac i zapaljene svijeće podno središnjeg križa na groblju u Nedelišću.
Veterani su u drugom dijelu susreta imali sportska natjecanja u pikadu, gađanju zračnom pučkom i visećoj kuglani.
Mladen Grubić

Izvor: 3057