Arhiva 16.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Volontiraj za napuštene mace!

Volonterski kutak Volonterskog ureda Međimurja zamišljen je kao mjesto druženja volontera i organizatora volontiranja, mjesto za razmjenu iskustva, predstavljanja volontera i različitih vrsta volontiranja, predstavljanja volonterskih organizacija te mjesto za organizaciju različitih tematskih predavanja.
Na najnovijem volonterskom kutku predstavit će se Udruga za zaštitu i promicanje prava životinja “Sklonište dobrote”. Udruga se brine o napuštenim mačkama te provodi projekt “Uhvati - Steriliziraj - Vrati”, a jedan dio predavanja bit će odvojen za prezentaciju dr.sc. Irene Petak, za sve buduće udomitelje, ali i vlasnike/ice mačaka o tome što znači imati mačku kao člana obitelji, kako se pravilno o njoj skrbiti i slično.
Također, volonterke Udruge predstavit će samu Udrugu, zašto svoje slobodno vrijeme posvećuju napuštenim životinjama te sve o mogućnostima kako da se i vi pridružite njihovom volonterskom timu. O ovom impresivnom volonterskom timu, govori i činjenica da je upravo njihova volonterka Ivana Kovačić osvojila nagradu Međimurske županije za Najvolonterku 2013. godine.
Volonterski kutak održat će se u utorak, 13. svibnja, u 18.30 sati u prostorijama udruge Autonomni centar - ACT, na adresi dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu (zgrada Starog hrasta, 1. kat). Velika im je želja da im se pridruže oni koji nikada nisu volontirali, jer je ovo idealna prilika da čujete o volontiranju iz prve ruke. Pozovite i prijatelje, kutak je otvoren za sve!

Izvor: 3081