Arhiva 29.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

VRIJEME: Kiša i prohladno - nema novih vrućina

Toplinski val je za ovo ljeto dosegnuo svoj vrhunac. Kako to obično i biva nakon 15.8., temperatura je i ove godine polako počela padati. Sljedećih sedam dana nema velikih vrućina na vidiku.
Bit ćemo pod utjecajem promjenjivog vremena uz više oblaka i mogućnost za povremenu kišu ili pljuskove, a uz takvo vrijeme temperatura zraka bit će niža nego u prvom dijelu kolovoza. Jutra neće biti posebno hladna zbog oblačnijih noći, ali dnevna temperatura uglavnom će biti između 22 i 26 Celzijevih stupnjeva. I uz kišobran pri ruci!

U ponedjeljak oblačnije i malo hladnije. Još do kraja dana može pasti pokoji pljusak. Dakle, i nije baš neki blistavi početak radnog tjedna.
Slično vrijeme trebalo bi se nastaviti i sljedećih nekoliko dana. I u utorak više oblaka nego sunca. Povremeno može biti slabe kiše ili pljuskova, ali ne u velikim količinama. Temperatura zraka mogla bi malo porasti u odnosu na ponedjeljak pa će poslijepodne biti sasvim ugodno.
Bitnih promjena vremena nema ni tijekom srijede. Uz umjerenu i povećanu naoblaku povremeno treba računati na mogućnost za kišu ili pljusak. Tijekom srijede može pasti u ovim našim krajevima i obilnija kiša, možda i preko 20 litara po kvadratnom metru. Noć će biti ugodna za spavanje, a danju poprilično svježe uz temperaturu zraka koja će podsjećati na jesen.
Čini se da bi malo ljepši dani bili od petka do nedjelje. Trebalo bi biti više sunca, a manje ili čak i ništa kiše. Znači, mogli bismo u ovom tjednu imati i nekoliko ljepših dana. Jutra će u tom periodu biti hladnija, možda i maglovita, uz jutarnju temperaturu oko 10 Celzijevih stupnjeva. Danju ugodno, ali temperatura neće ići preko 23 ili 24 Celzijeva stupnja. Puhat će slab, povremeno i umjeren vjetar sjevernih smjerova.
Možda bi malo kiše opet moglo pasti oko ponedjeljka, ali to još nije sigurno.
Za precizniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 kn/min.iz fiksnih te 4,78 kn/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234. (prognoza izrađena 26.8.)

Izvor: 3044