Arhiva 02.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Za demokršćane je čovjek ispred kapitala

U petak, 27. lipnja Veliko vijeće Hrvatske demokršćanske stranke održalo je svoju sjednicu u Čakovcu, što je bio povod za kraći razgovor predsjednika stranke Gorana Dodiga s novinarima.

Demokršćanska politička misao nedostatno je prisutna u Hrvatskoj i to je problem ukupne hrvatske politike koji se odražava na život građana i stanje cijele Hrvatske, rekao je Dodig. Podsjetio je da je u Hrvatskoj bilo puno pokušaja da se demokršćanstvo utemelji kao relevantna politička opcija, a i na samim demokršćanima je dio krivice što se u tome nije uspjelo. No, pred tri godine dogodilo se nešto neuobičajeno u hrvatskoj politici - tri su se stranke ujedinile u jednu demokršćansku stranku, u HDS. On je sad član velike koalicije koja ima ozbiljne izglede da preuzme vlast. No, demokršćanima nije cilj samo preuzimanje vlasti, nego promjena stanja u Hrvatskoj, naglasio je Dodig.

 Imamo posve jasnu misiju, zagovaramo provjerene tradicionalne vrijednosti organizacije života, odnosa prema životu i uravnotežen odnos rada i kapitala. Neravnoteža u posljednjem problem je i na globalnoj razini, a u Hrvatskoj je poprimio neslućene razmjere, do razine nepoštivanja čovjeka u njegovim temeljnim pravima. Za demokršćane je čovjek na prvom mjestu. Vjerujemo da ovim vrijednostima možemo pridonijeti kako bi pobjeda naše koalicije imala i smisla.(k)

Izvor: 3088