Arhiva 12.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

ZAPLEŠITE NA "ODU RADOSTI" UZ EUROPSKI TJEDAN KRETANJA

Zaplešite zajedno s nama i pridružite se brojnim plesačima diljem Europe!
 

U Međimurskoj županiji će u nedjelju, 13. rujna više od 400 sudionika, uglavnom djece i mladih, plesati na obradu Beethovenove „Ode radosti“ u sklopu paneuropskog flash moba – FlashMOVE. Cilj je proslava radosti koju pruža kretanje te najava najvećeg društvenog događaja u Europi - Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti (MOVE Week).

Ples će se održati u Čakovcu u Perivoju Zrinskih – jezero Starog grada Zrinskih u 10:00 sati.

U Prelogu ispred Crkve Sv. Jakoba u 11:30 sati.
U Murskom Središću na šetnici uz rijeku Muru u 11:00 sati. 
 
Time se Međimurje uključuje u najavu najvećeg društvenog događaja u Europi za tjelesnu aktivnost i sport - Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti 2015. godine (MOVE Week). Organizatori plesa u Međimurju su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće te  Turistička zajednica Grada Preloga i Grada Mursko Središće. U plesnoj koreografiji sudjeluju Plesna skupina Vivona iz Čakovca, Srednja škola Čakovec, Udruga građana Gardruža iz Gardinovca, OŠ Belica – Područna škola Gardinovec, Društvo naša djeca Prelog (Dječji forum Sanjari Prelog i Dječji forum Draškovec), Udruga studenata Grada Preloga, Plesna grupa Udruge umirovljenika Grada Preloga, Orjentalne plesačice Talisman i Mažoretkinje Mursko Središće.  
U Europi će oko 35 zemalja otplesati FlashMOVE na istu koreografiju i pozvati građane da se uključe. Koreografija je prilagođena svim sudionicima bez obzira na njihovu dob i tjelesne sposobnosti. Koraci su osmišljeni kako bi se lagano mogao uključiti veliki broj ljudi i omogućiti im da se izraze kroz ples.FlashMOVE je dio Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti (MOVE Week) od 2013. godine kada je sudjelovalo 34 plesnih grupa i više od 2 000 plesača iz 15 zemalja diljem Europe. U 2014. godini sudjelovalo je 3 000 plesača i 72 europskih gradova.
Hrvatska je prošle godine plesala FlashMOVE u četiri grada s 340 veselih plesača – u Čakovcu, Karlovcu, Murskom Središću i Prelogu. (l)
 
Fotografija je s lanjske završnice Tjedna kretanja.

Izvor: 3150