Arhiva 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Zašto su nezadovoljni korisnici pučke kuhinje?

Korisnici pučke kuhinje, koju su - zajedno je i financirajući, u restoranu trgovačkog centra KTC u Čakovcu organizirali Međimurska županija i Grad Čakovec, nedjeljom i u dane blagdana za topli obrok moraju se snalaziti na druge načine. U spomenute dane kuhinja je, naime, zatvorena.

- To je samo privremeno rješenje, do otvaranja „prave“ pučke kuhinje, odgovara na naš upit o spomenutom problemu zamjenik čakovečkog gradonačelnika Romano Bogdan.

Pučku kuhinju planiraju, ističe, otvoriti u suradnji s udrugom Autonomni centar - ACT. Ona je, podsjetimo na ono što smo već pisali nedavno, jedna od pobjednica natječaja kojim Zagrebačka banka i međunarodna organizacija NESst, u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, podupire projekte vezane uz društveno poduzetništvo, s ciljem jačanja kapaciteta poduzeća i udruga. ACT će dobiti potporu za svoj projekt nazvan Domače jelo - inkulzivni restoran iz zajednice/catering/trgovina s lokalnom/organskom hranom. Restoran će, navode u udruzi, zapošljavati osobe s invaliditetom (Down sindromom, intelektualnim poteškoćama), a u okviru toga djelovat će i pučka kuhinja. Kad će profunkcionirati, još nije točno poznato. (vk)

Izvor: 3092