Arhiva 28.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

ZAVRŠEN PROJEKT "IMAM IZBOR" U OŠ "JOŽE HORVATA" KOTORIBA

U sklopu završne, osme, komponente preventivnog projekta "Imam izbor", četrdesetak učenika petih razreda Osnovne škole "Jože Horvata" Kotoriba posjetili su Policijsku upravu međimursku. S njima su bile njihove razrednice, socijalna pedagoginja i ravnateljica škole.

Policijska službenica Danijela Turk, zaželjela je svojim mladim gostima dobrodošlicu te ih kroz šetnju prostorima zgrade upoznala s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici obavljaju svoje poslove. U dvorištu policijske uprave, policijski službenici prometne i interventne policije pripremili su i prezentirali im opremu, pomagala i službena vozila koja koriste u svom radu, te im na zanimljiv način opisali kako izgleda njihov radni dan. Iznenađenje, koje je uvijek dobrodošlo, bio je policijski pas Boss s kojim su se fotografirali.

Učenike je ispred PUM-a pozdravio zamjenik načelnika Danijel Mikulić. Istaknuo je kako su ovakve preventivne aktivnosti prilika učenicima da vide kako su policajci njihovi prijatelji i ljudi koji brinu o njihovoj sigurnosti. Izrazio je također želju da se i netko od njih u dogledno vrijeme nađe u njihovim redovima.

 

U jednoj od komponenti održana je likovna radionica na kojoj su učenici kroz radove izrazili dojmove o dotadašnjim radionicama, čime ih se željelo potaknuti na izražavanje svog stava o policiji, o nasilju, o vandalizmu, kao i o njihovoj ulozi u društvu. Radovi učenika bili su izloženi u Policijskoj upravi međimurskoj te je trojici učenika koji su izradili najljepše crteže, nagrade svečano uručio zamjenik načelnika. 

Izvor: 3135