Arhiva 01.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Zbog olujnog nevremena poplavljene podrumske i prizemne prostorije

 

Stručne službe Grada Čakovca u suradnji s javnim poduzećima (Hrvatske vode, Međimurske vode d.o.o.), po prestanku olujnog nevremena jučer su zaprimile više od 80 raznih prijava građana vezanih uz nastale štete na imovini ili javnim površinama. Tijekom večeri JVP i DVD s područja grada izvršili su 48 intervencija koje su se većinom odnosile na ispumpavanje vode iz podruma ili dvorišta i druge zahvate kako bi se sanirale nastale štete.

 

Stručne službe Grada i Hrvatskih voda u više su slučajeva intervenirale i na većim zahvatima gdje su koristile i građevinsku mehanizaciju i to za sanaciju odrona – klizišta Mihovljanu, iskop propusta – odvodnih jaraka radi omogućavanja protočnosti većih količina vode u Mačkovcu i Krištanovcu te na zahvatima na odvodnji oborinskih voda u Čakovcu.

 

Na području Perivoja Zrinskih i parkirališa uklanjale su se otkinute grane s drveća kako bi se omogućila protočnosti prometa. Poslovi na sanaciji šteta nastavljeni su u jutarnjim satima na kompletnoj infrastrukturi, čišćenju ulica, odčepljivanju slivnika oborinskih voda, ispumpavanjima vode, zamjeni crjepova na oštećenim krovištima i slično. Tijekom današnjeg dana sastala se i Komisija za procjenu šteta čiji je predsjednik Miroslav Novak, koja će ovisno o stanju na terenu, odlučiti o daljnjim postupcima.

Anja Jakopčević

 

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA:

http://www.medjimurje.hr/fotogalerija/zbog-olujnog-nevremena-poplavljene-podrumske-i-prizemne-prostorije

 

Izvor: 3092