Arhiva 28.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Znate li što je i gdje je Slokovec?

Ni nakon što su prošla više od dva tjedna, od Ureda za upravljanje državnom imovinom do zaključenja ovog broja novina nismo dobili odgovor na upit što predstavlja projekt Slokovec - navodno „izgrađeno građevinsko zemljište“ površine 12.600 kvadratnih metara, smješteno u Općini Nedelišće.

To je, naime, jedina nekretnina na području Međimurske županije koja je obuhvaćena nedavno pokrenutom akcijom Ureda - Projekti 100. Njome je država svima zainteresiranima na korištenje ponudila 100 nekretnina u svom vlasništvu  (ukupno 20,000.000 kvadratnih metara površine), među kojima su i poznati objekti poput bivše političke škole u Kumrovcu, Željezare Sisak, Golog otoka i Vjesnikove zgrade u Zagrebu.

Što je Slokovec, ne znaju ni u Općini Nedelišće. Kako kaže tamošnji načelnik Darko Dania, od državnog zemljišta oni na svom području imaju tek dvije poljoprivredne parcele - jednu u Nedelišću, drugu u Slakovcu…

Od države je, podsjeća ujedno Dania, Nedelišće u proteklom razdoblju ishodilo ukupno pet potrebnih suglasnosti te se čeka još samo posljednja - ona Vladina. 

Nakon toga će Općini pripasti 16 hektara državnog zemljišta koje se nalazi nedaleko od voćnjaka između Nedelišća i Pušćina, a na njemu se planira uređenje nove gospodarske zone.

Dodajmo i da svojim Projektima 100 Ured za upravljanje imovinom želi nekretnine, koje godinama stoje neiskorištene, iskoristiti za gospodarski razvoj jedinica lokalne samouprave te ujedno prikupiti značajna novčana sredstva. Vidjet ćemo kakav će uspjeh projekt polučiti, osobito ako Ured potencijalnim investitorima i korisnicima odgovara jednako „brzo“ kao medijima. (vk)

Izvor: 3096