Arhiva 14.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

ŽUC: Međimurski racionalno nabavljamo automobile

U Međimurskoj županiji 1997. godine ustrojena je Županijska uprava za ceste koja gospodari i upravlja s 202,5 km županijskih cesta i 231,7 km lokalnih cesta, a za dnevni nadzor te mreže podrazumijeva se i primjeren vozni park.
No, čim se spomene vozni park, nabava službenih automobila, pažnja javnosti senzibilizirane nizom afera vezanih uz nabavku (pre)skupih službenih automobila naglo raste, propituje se kakve automobile, za koje potrebe i na koji ih način institucije nabavljaju.
I Županijska uprava za ceste Međimurske županije (izravno podređena upravnom i svakom drugom nadzoru županijske predstavničke i izvršne vlasti) nedavno je nabavila novi automobil, no, ravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini, mag. prometa, kaže da se u toj nabavi postupa racionalno, promišljeno i planski:
- U nabavi službenih automobila, kao i u svemu drugome, u ŽUC-u postupamo upravo međimurski racionalno. Posljednje smo službeno vozilo kupili krajem listopada prošle godine. Ništa posebno - Ford Fiestu 1,25 - auto potreban voditelju službe redovnog održavanja. Najbolja je ponuda bila iz AMC Međimurja u kojem smo nabavili auto za 66.000 kuna (plus PDV), a za stari Citroen C3 koji je u jedanaest godina korištenja prešao više od 200.000 kilometara čak smo dobili 16.000 kuna. Ove godine - prema našem planu koji donosi Upravno vijeće ŽUC-a i odobrava županijska Skupština - trebali bismo nabaviti još dva slična vozila. Međutim, mislim da ćemo uzeti samo jedno (slično novonabavljenom) na korištenje voditelju građenja, a drugo vozilo nije baš među prioritetnim nabavkama. Bez posebnih organizacijskih ili tehničkih problema, prema trenutnoj ekipiranosti možemo obaviti sve. (MB)

Izvor: 3072