Arhiva 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Župan Posavec u Pragu

U četvrtak i petak u Pragu je trajala međunarodna konferencija Local Leaders Meeting i China Investment Forum 2014. na kojoj su predstaviljeni potencijali pojedinih država i regija sudionica na području gospodarstva, investicija, kulture, turizma i obrazovanja. Organizatori - češko Ministarstvo unutarnjih poslova, Tajništvo Organizacije za suradnju Kine i zemalja srednje i istočne Europe te Češko-kineska komora za suradnju, organizirali su ovaj summit s ciljem povezivanja zemalja s područja srednje i istočne Europe s NR Kinom, posebice u segmentu buduće gospodarske suradnje. Samu konferenciju otvorili su predsjednik češke Vlade Bohuslav Sobotka te potpredsjednik Vlade Narodne Republike Kine Zhang Gaoli u svečanoj dvorani praškog dvorca, doma predsjednika Republike Češke Miloša Zemana. Među mnogobrojnim delegacijama i diplomatima kao predstavnik Republike Hrvatske na summitu je bio i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je predstavio potencijale Hrvatske u turizmu, kulturi, ali i gospodarstvu.

- Nama nije samo interes da naše proizvode možemo plasirati na tržište EU-a ili cijelog svijeta, već i dovesti kvalitetne partnere, strane investitore, jer imamo puno toga u ponudi,  kažePosavec.

Na konferenciji je sudjelovalo više od 500 gostiju iz 15 provincija Narodne Republike Kine te više od 500 gostiju iz zemalja srednje i istočne Europe i Republike Češke, što je zasigurno jedna od najvećih takvih konferencija ove godine.

Izvor: 3097