Arhiva 07.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Županija kreditira studente i stipendira djecu branitelja

Međimurska županija je i ove akademske godine raspisala natječaj za dodjelu studentskih kredita za redovne studente dodiplomskih, diplomskih ili integriranih studija  te kredite za školarine za redovne i izvanredne studente dodiplomskih, diplomskih, integriranih ili poslijediplomskih studija koji plaćaju školarinu na hrvatskim visokoškolskim ustanovama. 

Krediti se redovnim studentima po zaključenju ugovora s bankom isplaćuju na osobne račune u mjesečnim ratama od 1.000,00 kuna, dok se krediti za školarine isplaćuju na račune visokoškolskih ustanova. Međimurska županija pokriva u cijelosti troškove kamata tijekom isplate kredita, počeka i mirovanja te najmanje 1% kamata za vrijeme otplate kredita.

Prijave na natječaj sa svom potrebnom dokumentacijom podnose se Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Međimurske županije do 30.studenog, a spomenimo kako Međimurska županija u sustavu kreditiranja trenutno ima 244 studenta. Također uz natječaj za studente raspisan je i natječaj za dodjelu učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja za učenike srednjih škola. Stipendije za školsku godinu 2015./2016. u iznosu od 3.000 kuna dodjeljuju se djeci umrlih, zatočenih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, djeci hrvatskih ratnih vojnih invalida i djeci nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata s prebivalištem u Međimurskoj županiji. Prijave na natječaj s dokumentacijom navedenom u natječaju primaju se također zaključno do kraja studenog. U prošloj školskoj godini na prigodnom je prijemu i svečanosti župan Međimurske županije Matija Posavec dodijelio 86 stipendija za djecu hrvatskih branitelja u ukupnom iznosu od 258.000,00 kuna.

Izvor: 3158