Arhiva 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

ŽUPANIJSKA KOMORA: Zlatne kune i posebno priznanje

U petak je u Čakovcu održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Čakovec, na kojoj je uručena Zlatna plaketa HGK-a, popularna “zlatna kuna” nauspješnijim tvrtkama Međimurske županije za poslovnu 2012. godinu.
Predsjednik Gospodarskog vijeća, Rajko Šarić, dipl. ing., ispričao se u uvodnom obraćanju sudionicima svečane skupštine što se s dodjelom priznanja kasni, zbog poznatih incidentnih događaja u sustavu HGK-a, no, jednako tako je i naglasio da se svako zlo ipak kompenzira nekim dobrom. Na skupu kojem su, uz brojne gospodarstvenike, nazočili i župan Matija Posavec sa svojim zamjenicima Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak i potpredsjednica HGK-a za gospodarstvo Vesna Trnokop Tanta istaknuto je također da se Komoru mora promatrati kroz prizmu onih koji cijele godine, svakoga sata dugog radnog dana pokušavaju održati i unaprijediti egzistencijalnu osnovicu društva. Zato je i važno da se onim gospodarskim subjektima koji su u okolnostima istima za sve ostvarili posebna dostignuća oda i primjereno javno priznanje, a Zlatna plaketa HGK-a, popularna Zlatna kuna, priznanje je koje svaka tvrtka, velika, srednja ili mala, s ponosom može istaknuti na zaglavlju svoje referenc-liste. Za rezultate u poslovnoj 2012. godini plaketom su nagrađeni u kategoriji malih tvrtki JB-Modelarija Blažeka d.o.o. iz Čehovca, u kategoriji srednjih tvrtki TE-PRO d.o.o. iz Vrhovljana, a kategoriji velikih tvrtki EKO Međimurje d.d. Šenkovec.
Na sjednici je Vesna Trnokop Tanta, potpredsjednica HGK-a, uručila i jedno posebno priznanje: Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec nagrađeni su posebnom plaketom za 120 godina postojanja i kontinuiranog rada. (mb)

Izvor: 3067