Aktualno 31.07.2020. 17:15. Zadnja izmjena: 31.07.2020. 17:26.

Bravo!

Četvorica međimurskih maturanata ispit državne mature riješila sa stopostotnom točnošću

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je konačne rezultate ovogodišnje mature, a među 105 ispita koji su riješeni sa stopostotnom točnošću, 4 su iz međimurskih srednjih škola. Ivan Mikec i Borna Kadežabek iz Tehničke škole Čakovec te Dino Jakupak i Matej Hanžeković iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec ostvarili su stopostotni rezultat iz Engleskog jezika.

Međimurski učenici i studenti kontinuirano su u samom vrhu po uspješnosti, a ovaj rezultat je još jedan dokaz kvalitetnog rada srednjoškolskog obrazovnog sustava u Međimurju. Kako bi čestitao učenicima na njihovom uspjehu, ali i trudu i znanju koje su pokazali, župan Međimurske županija Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman i pročelnicom UO za obrazovanje i kulturu Blaženkom Novak upriličio je prijem za najbolje maturante. -Naši mladi svojim nas radom i rezultatima svakodnevno potiču da i mi u svojem djelovanju budemo još bolji te nam daju obvezu da još više promišljamo, kreiramo, ulažemo i stvaramo suvremenije uvjete za odgoj i obrazovanje u njihovim školama, kazao je župan Posavec prilikom razgovora s maturantima koji su uspješno završili svoj srednjoškolski put. Zadovoljstvo i ponos istaknuli su ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Sandra Breka-Ovčar te ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka kojima je ovo dodatna motivacija i poticaj u radu. 

Dino je ostvario odličan rezultat iz Engleskog jezika na A razini, dok su Matej, Ivan i Borna pokazali svoje odlično poznavanje jezika na B razini. Borna je jedan od samo 14 učenika strukovnih smjerova u Hrvatskoj koji su barem jedan ispit državne mature riješili 100%. Spomenimo da je i učenica Gimnazije Josipa Slavenskog Dina Žužul najbolje u državi riješila A razinu Njemačkog jezika, sa samo jednom greškom. 

Međimurski maturanti odlično su riješili državnu maturu. Ocjenu 5 na nekom od ispita ostvarilo je 32% učenika iz Međimurske županije te se naša županija našla među 11 županija iz kojih dolaze top 30 pristupnika na ispitu više razine Hrvatskog jezika.

Čestitke svim maturantima na ostvarenim rezultatima!

Izvor: Međimurska županija