Crna kronika 10.02.2020. 10:13. Zadnja izmjena: 10.02.2020. 10:13.

Nedjelja, 9. veljače

19-godišnjak u Orehovici pucao iz automatske puške

Jučer, (nedjelja, 9. veljače) u 9 sati i 50 minuta Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je dojavu o pucnjavi iz vatrenog oružja u Orehovici, u Sportskoj ulici.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec mjesto događaja je osigurano, a nakon pribavljanja naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražena je Mazda 6, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 22-godišnjaka te prostorije obiteljske kuće kojima se koristi 19-godišnjak.

Pretragom Mazde 6, u prtljažnom prostoru pronađena je automatska puška (tzv. „Kalašnjikov“) te je oduzeta od 22-godišnjaka.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 19-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, pošto je neovlašteno nabavio i posjedovao automatsku pušku. Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je spomenuti 19-godišnjak na ulici pucao u zrak iz automatske puške te će se protiv njega podnijeti i optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (prekršajni odjel), zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.