Crna kronika 04.04.2018. 11:11. Zadnja izmjena: 04.04.2018. 11:16.

Mala Subotica

20-godišnjak zbog trovanja ugljičnim monoksidom završio u bolnici

U utorak, 3. travnja oko 21,30 sati na području općine Male Subotice, u kupaonici obiteljske kuće, 20-godišnjaku je pozlilo te su ukućani pozvali hitnu pomoć, javljaju iz Policijske uprave međimurske.

Vozilom hitne medicinske pomoći 20-godišnjak je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je nastupilo trovanje ugljičnim monoksidom te je zadržan na liječenju, dok ozljede nisu okvalificirane. Na mjesto događaja su izašli djelatnici „Međimurje plina“ koji su zatvorili dovod plina te će se tijekom današnjeg dana, 4. travnja izvršiti dodatna ispitivanja.

Savjeti građanima:

Kako bi se izbjegli ovakvi i slični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati, i to kod ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva.

- Barem jednom godišnje potrebno je obaviti redoviti pregled od strane ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva. Skrećemo pozornost građanima ukoliko u prostoriji osjete kiselkasti miris potrebno je odmah isključiti dovod plina te o tome izvijestiti nadležnog distributera, kažu djelatnici policije.