Crna kronika 27.12.2018. 10:58. Zadnja izmjena: 27.12.2018. 10:59.

Donji Mihaljevec

20-godišnjakinja zadržana na liječenju nakon trovanja ugljičnim monoksidom

U utorak, 25. prosinca oko 19 sati u Donjem Mihaljevcu, u kupaonici obiteljske kuće, 20-godišnjakinji je pozlilo. Prevezena je vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da se radi o trovanju ugljičnim monoksidom te je zadržana na liječenju, dok ozljede za sada nisu utvrđene.

Na mjesto događaja izašli djelatnici tvrtke "Međimurje plin" koji su zatvorili glavni dovod plina, dok su djelatnici te tvrtke, u srijedu, 26. prosinca u jutarnjim satima izvršili dodatna ispitivanja plinskih instalacija i utvrdili kako je došlo do povratka dimovodnih plinova i stvaranje monoksida kao nedostatka kisika. Nadalje je utvrđeno da nije bilo istjecanje plina dok je plinsko trošilo, bojler, zapečaćen dok se ne otklone utvrđeni nedostaci.

Apeliramo na građane da redovito servisiraju plinska trošila sa ovlaštenim serviserima, posebice ona koja se nalaze u manjim prostorijama, kupaonicama i slično, gdje borave ukućani, a dakako bi bilo poželjno da u potpunosti ne zatvaraju dovod svježeg zraka u te prostorije kada u njima borave. Također bi bilo dobro da razmisle o premještanju takvih plinskih trošila u neke druge prostorije u kojima se ne zadržavaju.